Шведският икономист Андерс Ослунд, който е бивш съветник на руския

...
Шведският икономист Андерс Ослунд, който е бивш съветник на руския
Коментари Харесай

Бивш съветник на Елцин: Путин превърна Русия в Северна Корея

Шведският икономист Андерс Ослунд, който е някогашен консултант на съветския президент Борис Елцин , упрекна настощия държавен глава Владимир Путин , че е трансформирал страната в Северна Корея поради нашествието в Украйна.

,,За малко време той трансформира Русия в страна, сходна със Северна Корея. Руснаци, които имат задължения към хазната, да вземем за пример, им е неразрешено да напущат страната. Същото важи за военнослужещите и полицията``, разяснява Ослунд в изявление за немския седмичник  " Ди Цайт ".

По думите му " е прекомерно евентуално сега хиляди умни, млади и добре образовани руснаци да търсят метод да излязат от Русия от боязън да не бъдат затворени границите ".

Ослунд счита също по този начин, че икономическите наказания болести нахлуването в Украйна са най-тежките, предприемани в миналото против Русия. Той е уверен, че поради тях ще бъде невероятно да се прави бизнес в страната.

Икономистът напомни, че дотук над 400 компании са напуснали Русия , тъй като " който прави бизнес в Русия , се счита за неприятен човек ".

Никой не желае да прави бизнес в Русия , още по-малко да влага в нея, акцентира Ослунд.

Според него рублата ще продължи да се обезценява, а инфлацията може да доближи до 50%, до момента в който Брутният вътрешен продукт на Русия ще спадне с сред 10 и 20%.

Животът в Русия ще се утежни фрапантно. Данъците в хазната сред 2014 и 2020 година са паднали с към 11 на 100. Сега можем да станем очевидци на най-малко двойни загуби за съветския фиск, предвижда някогашният консултант на Елцин.

Ослунд съобщи, че му е мъчно да планува дали съветското общество ще се надигне на протест поради мрачната икономическа вероятност пред страната, припомняйки, че съгласно последните изследвания към 60% от съветското население поддържа нахлуването в Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР