Шведската столица Стокхолм премина на нощни доставки по магазините чрез

...
Шведската столица Стокхолм премина на нощни доставки по магазините чрез
Коментари Харесай

Магазините в Стокхолм се снабдяват с хибриди през нощта

Шведската столица Стокхолм мина на нощни доставки по магазините посредством ръководство с безшумни хибридни коли. Този метод на логистика доста понижава периодите за доставка, което води до по-ниски излъчвания на въглероден двуокис, азотен оксид и прахови частици, заяви шведската компания " Скания " (Scania).

Заедно с " Хави " (HAVI), " Макдоналдс " (McDonald’s) и Кралския софтуерен институт е осъществен план, отчасти финансиран от Европейски Съюз, за доставки през нощта с нулеви излъчвания в атмосферата.

В Стокхолм има обща възбрана за целия трафик на тежкотоварни транспортни средства сред 22 часа и 6 часа сутринта. Целта е да се обезпечи спокойствието на жителите на шведската столица през нощта.

Стокхолм е дал особено позволение за тестване на резултатите от доставките през нощта или " отвън пиковите моменти ". Така доставките до шест ресторанта на " Макдоналдс " в центъра на града се правят от логистичната компания " Хави ", употребявайки хибриден plug-in автомобил на " Скания ".

От януари до края на август 2019 година " Хави " прави три седмични маршрута за доставка от своя склад, който се намира на 22 километра от Стокхолм. По пътя от склада камионът употребява биогориво, хидротретирано растително масло (HVO). Когато влезе в града, GPS системата на камиона автоматизирано го подканя да премине в електрически режим. Съществува опция камионът да зарежда батериите си, до момента в който прави доставки до един от заведенията за хранене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР