Шведската IKEA, една от най-големите компания за мебели и домакински

...
Шведската IKEA, една от най-големите компания за мебели и домакински
Коментари Харесай

ИКЕА продава фабриките си в Русия

Шведската IKEA, една от най-големите компания за мебели и домашен артикули в света, продава фабриките си в Русия и понижава мащаба на бизнеса си в странат. Продажбите в някои от магазините и в интернет към този момент остават " на пауза ", написа Интерфакс.

„ През последните няколко месеца обстановката с бизнес процесите и веригите за доставки по света се утежни доста. С оглед на това не виждаме опция за обновяване на продажбите в обозримо бъдеще. В резултат на това групата на Inter IKEA и групата компании Ingka взеха решение да понижат мащаба на бизнеса в Русия. Това е мъчно решение, само че ние имаме вяра, че е належащо ", се споделя в изказване на компанията.

Търговският бизнес на IKEA в Русия " остава на пауза ". В момента компанията разпродава артикули, които се намират на склад. Тя е в развой на намиране на нови притежатели и за четирите си заводи в Русия.

Търговски центрове " МЕГА " ще продължат да работят.

На 4 март IKEA спря продажбите и производството на съветския пазар.

В Русия IKEA има 14 магазина в търговски центрове Mega, няколко магазина IKEA City и дизайнерски студия. Освен това компанията има четири заводи в Руската федерация: в Есипово (Московска област), Тихвин (Ленинградска област), Велики Новгород и Красная поляна (област Киров).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР