Шведката Хана Йоберг спечели последното за сезона състезание от Световната

...
Шведката Хана Йоберг спечели последното за сезона състезание от Световната
Коментари Харесай

Хана Йоберг спечели последното за сезона състезание от Световната купа

Шведката Хана Йоберг завоюва последното за сезона съревнование от Световната купа по биатлон, откакто победи в всеобщия старт на 12.5 километра в норвежкия зимен център Холменколен.

Йоберг пропусна единствено една цел в последната си четвърта пукотевица и измина трасето за 36:33.5 минути. Така тя записа втора победа за сезона и седма в кариерата си за Световната купа.

Носителката на Големия бистър глобус за 2022-а година Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия приключи втора в последното съревнование в кариерата си, откакто направи един пропуск на рубежа и остана на 22.6 секунди след победителката.

Трета е французойката Анаис Шевалие-Буше с три неточности и пасив от 43.7 секунди, която също разгласи преди няколко дни, че приключва кариерата си.

Носителката на Световната купа за този сезон Жулия Симон от Франция остана на пета позиция с четири пропуща в стрелбата и на 56.6 секунди зад Йоберг.

Състезанието мина без българско присъединяване.

В крайното класиране за Световната купа Симон приключва с 1093 точки в актива си, втора е Доротея Вирер от Италия с 911 точки, а трета е друга италианка - Лиза Витоци с 882 точки. Българката Милена Тодорова е 52-а в подреждането с 80 точки.

Малкият бистър глобус в всеобщия старт завоюва също Жулия Симон с 270 точки, пред Анаис Шевалие-Буше с 206 и Хана Йоберг със 195 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР