Шуменският районен съд взе мярка за неотклонение Задържане под стража“

...
Шуменският районен съд взе мярка за неотклонение Задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдебният охранител от Търговище остава в ареста постоянно

Шуменският областен съд взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за служителя от Съдебната защита Валентин Парашкевов/49г./ от Търговище, блъснал двама младежи при ръководство на автомобила си след приложимост на алкохол и избягал от произшествието. Магистратите почетоха настояването на Районната прокуратура в Търговище и дефинираха в сряда най-тежката мярка. Искането на обвиняването се прегледа в Шумен след отказ на съдиите от Районния съд в Търговище.

Заседанието започва в 15,30 часа при закрити порти по искане на юриста на Парашкевов, което бе почетено от арбитър Ивелина Димова, а тя указа на представителя на в.“Труд“ да напусне правосъдната зала.

Според обвиняването, при действието на правосъдния охранител са факт две квалифициращи условия. То е осъществено в пияно положение и след него деецът е избягал. Искането за взимане на мярка „ Задържане под стража “ наблюдаващият прокурор стимулирал с изключение на с обоснованото съмнение за авторството на действието, както и с действителната заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост, а точно да подбуди към лъжесвидетелстване. Реалната заплаха той да се укрие следва от обстоятелството на бягството му от местопроизшествието.

Досъдебното произвеждане против Валентин Парашкевов е било формирано от Районната прокуратура в Търговище, откакто служителят от правосъдната защита аргументи три междинни телесни повреди на повече от едно лице при ръководство на автомобила си под въздействието на алкохол. Инцидентът станал в петък, 2 ноември, към 14, 15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиненият решил да направи противоположен завой с персоналния си автомобил. След като не съумял, дал на задна предавка. Пътуващият мотоциклет с момче на 16 година и момиче на 18 година се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настава преден удар в насрещно движещ се автомобил. След пътното произшествие обвиненият избягал.

Тест с дрегер по-късно посочил 0,71 промила алкохол. Взета му е и кръвна проба.

Пострадалото момиче е с 3 междинни телесни повреди – счупена ръка и крайник, и травма на белия дроб. Извършена е била интервенция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно да ръководи мотоциклет.

Действията по следствието са предоставени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище, прецизират от Апелативна прокуратура-Варна.

Парашкевов към този момент не е чиновник на правосъдна защита. Както „Труд“ писа, той бе освободен в понеделник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР