Шуменският окръжен съд постанови 30 години затвор за убиеца от

...
Шуменският окръжен съд постанови 30 години затвор за убиеца от
Коментари Харесай

30 години затвор за убиеца на четирима от Каспичан

Шуменският областен съд постанови 30 години затвор за килъра от Каспичан.
В края на септември предходната година 64-годишният Петър Петров умъртви по изключително нечовечен метод своите чичо, вуйна и първи братовчеди с секира поради фамилен дълготраен спор за унаследен парцел.
Първоначално повдигнатото обвиняване беше за преднамерено ликвидиране, само че правосъдния състав не призна Петров за отговорен по това обвиняване.
Съдът счете, че няма умисъл като квалифициращо събитие. Присъдата ще бъде изтърпяна при в началото непоколебим режим. Делото се прегледа в едно правосъдно съвещание, по реда на съкратена процедура, по искане на страните по делото. Относно предявения цивилен иск от страна на сестрата на Гуля Великова, съдът дефинира подсъдимият да заплати 5000 лева за породени неимуществени вреди.
Петър Петров ще би трябвало да заплати и разноските по делото - над 5400 лева Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – гр. Варна в 15-дневен период от през днешния ден. " Това е оптималната присъда, която можеше да се получи при тази процедура ", уточни прокурор Румен Рачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР