Щутгарт сложи край на лошата серия от шест двубоя без

...
Щутгарт сложи край на лошата серия от шест двубоя без
Коментари Харесай

Щутгарт пое въздух преди финалния спринт

Щутгарт постави завършек на неприятната серия от шест дуела без триумф и надигра Борусия (Мьонхенгладбах) с 1:0 на собствен терен в среща от 31-вия кръг на немския шампионат. Победата държи отбора на 6 точки от Нюрнберг и Хановер 96, които към днешна дата са на последните две места в класирането и биха изпаднали непосредствено.

След като по-рано денем Шалке 04 надделя Борусия (Дортмунд), швабите към този момент не мислят по какъв начин да застигнат тима от Гелзенкирхен, а играят единствено с концепцията да финишират на 16-а позиция. Тя ще ги прати на бараж против третия във Втора Бундеслига, където борбата се води главно сред пет тима.

Новата издънка на Гладбах слага под въпрос присъединяване на отбора в Шампионската лига, само че пък най-малко класирането за Лига Европа наподобява несъмнено, тъй като разликата с осмия Вердер (Бремен) е 5 точки. Седмият в крайното класиране ще получи виза за ЛЕ.

Начело на Щутгарт дебютира краткотрайният треньор Нико Вилиг и това се отрази добре на футболистите, които този път “затвориха” вратата. Анастасиос Донис осъществя единствения гол след 56 минути. Две по-рано гръцкият стрелец уцели гредата. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

Бундеслига 31 кръг, събота 27 април  Щутгарт 1:0краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР