Щурмуваха партийни офисиБитка за лидерството в Демократичната партияПолицията в Албания

...
Щурмуваха партийни офисиБитка за лидерството в Демократичната партияПолицията в Албания
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу опозиционери в Албания

Щурмуваха партийни офиси
Битка за водачеството в Демократичната партия

Полицията в Албания употребява сълзотворен газ и водни оръдия против стотици последователи на опозицията, които нахлуха в щаба на Демократичната партия, която поддържат, съобщи Ройтерс.

В нея сега се води борба за това кой да я оглави.

Над 10 души са задържани след съпроводения с принуждение митинг. А един служител на реда и един стачкуващ са леко ранени, се споделя в изказване на силите на реда.

Щурмувалите партийната централа са последователи на дългогодишния политик и някогашен неин водач Сали Бериша, който предходната година бе изключен от партията, откакто Съединени американски щати му не разрешиха да влиза на тяхна територия заради съмнения за корупция. Оттогава той сплоти към себе си свои последователи против сегашния водач Лулзим Баша.

Симпатизанти на 77-годишния Бериша, който бе министър председател на Албания в продължение на осем години до 2013 година, пробвали да нахлуят в централата на партията в Тирана, употребявайки чукове и железни пръти за отваряне на вратата и чупейки прозорци.

Те превзеха за малко партерния етаж в постройката, където по това време са се намирали Баша и други депутати от опозицията, само че полицията ги разпръсна с водни оръдия и сълзотворен газ.

Бериша се зарече “битката да продължи”. Пред кореспонденти той съобщи, че “това е единствено началото на нашата съпротива”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР