Що се отнася до дрехите, жените винаги имат два основни

...
Що се отнася до дрехите, жените винаги имат два основни
Коментари Харесай

Мисия: Какво да облека?

Що се отнася до облеклата, дамите постоянно имат два съществени казуса

1. Имат купища облекла в дрешника си
и
2. Никога нямат какво да облекат.

Всъщност, тези проблеми са взаимно свързани – из навалицата парцали бързащата жена мъчно може да се ориентира в избора на подобаващ тоалет... постоянно „ подобаващите “ се оказват безследно забутани в някой ъгъл и след време с изненада и леко възприятие на гняв откриваме, че са си там и са били на въпросното място от самото начало... Но мотивът да бъдат облечени от дълго време е завършил.

Сигурно алтернативата „ Какво да облека “ ви е до болежка позната, в случай че не по няколко пъти на ден, то най-малко един път, преди работа. На всичкото от горната страна сте на прага да закъснеете, а обличането не е лесна и бърза процедура, поради какъв брой неща би трябвало да съобразите – чантата, лака за нокти, обувките, аксесоарите, бижутата... всичко от до се диктува от тоалета, на който сте се спрели. И в бързината или грабвате първата допустима дрешка, която обличате за стотен път този месец – не, че си нямате друга (независимо, че близките по този начин си мислят – нали ви виждат най-вече с нея), просто тя е първото нещо, което се изпречва пред погледа ви, щом отворите дрешника, или постоянно закъснявате, тъй като обхождате с взор всички лавици и кроите вероятни комбинации, само че никоя от тях не ви се коства подобаваща. Този резултат се ускорява изключително в случаите, когато ви следва значимо събитие и с смут установявате, че в сякаш претъпкания ви дрешник в действителност няма НИЩО, което да облечете!!!

Как да избегнете сходни проблеми и алтернативи?

На първо място, отървете се от всичко излишно. Макар да имате доста красиви тоалети, в случай че те са извънредно несъответствуващи за всекидневието ви – служебното и персоналното такова, то в случай че не желаете напълно да ги изключите от дрешника си, най-малко ги приберете някъде, където няма да ви се пречкат непрекъснато. Безполезно е да ровите всякога из дузината спортни дрехи, до момента в който намерите подобаващите пола и риза, с които да се спретнете подготвени за работа. И назад – в случай че се обличате най-вече спортно в всекидневието, формалните тоалети би трябвало да останат на по-заден проект.

Категоризирайте. Решението в морето от женски парцалки е най-много в стоманения ред и положителната класификация. За да ви е най-лесно да намерите това, което търсите, подреждайте облеклата си по категории и вид, с цел да можете да посегнете непосредствено към дрехата, която ви е нужна, без да я търсите по половин час, разхвърляйки всички останали. Повярвайте, че това е доста по-малко трудоемко, спрямо непрекъснатото ровичкане и търсене. Не на последно място, то ще ви изнерви по този начин, че ще ви изправя на тръни всякога и ще ви носи неприятни страсти още преди да сте излезли. Можете да си ги спестите, като постоянно поставяте ризите една до друга, като по подобен метод наредите на закачалките роклите, полите, панталоните, блузите... същото направете с бельото и чорапите, с цел да не ги търсите поединично и в последния миг да не можете да намерите два идентични. Дрехите, които не ви стават или се нуждаят от зашиване, сложете настрани, с цел да не ви объркват.

Подредете тоалетите по този начин, че да се виждат. Абсолютно безпредметно е облеклата ви да са подредени по категории, в случай че сте ги натъпкали по този начин, че нищо да не се вижда и още веднъж стигаме досега с ровенето. На рафт поставете не повече от 5-6 блузи, усърдно сгънати по този начин, че да виждате освен най-горната, само че и всички останали. В дъното на дрешника сложете тези, които обличате по-рядко или не са най-подходящите за сезона и всекидневието ви.

Направете си сетове. Сетът е съчетанието на облекла, аксесоари и всичко останало, което придава цялостна и приключена визия. За да си спестите всекидневното съчетание – наслаждение за някои дами, само че досадно за други, си подгответе няколко сета, които да са ви подготвени и на разположение. Така времето за подготвяне ще бъде кратко доста и ще сте подготвени без особени старания. Бихте могли също да подберете сет и от предходния ден и единствено да го облечете на идващия. Ако пък облеклото ви зависи от моментното ви въодушевление и не желаете да се подготвяте по-отрано, то най-малко си създайте навика бързо да се ориентирате в дрешника, като сглобите концепцията в главата си още преди да сте протегнали ръка към рафта. Правите ли го постоянно и с задоволително усърдност, скоро ще се трансформира в табиет.

В случай, че разполагате с по-малко облекла, редуването на обособени комбинации ще сътвори усещането, че постоянно сте разнообразни и имате богат и разнороден дрешник с самостоятелен жанр. Бъдете собствен персонален фешън дизайнер и не забравяйте, че „ по облеклата посрещат... “
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР