Що е то свекърва? Майката на съпруга е свекърва на

...
Що е то свекърва? Майката на съпруга е свекърва на
Коментари Харесай

Три ползи свекърва ти да живее наблизо

Що е то свекърва? Майката на брачна половинка е свекърва на жена му. Жената от своя страна се назовава снаха (на свекървата). Може би не ви стана ясно, само че в случай че имате свекърва у дома, ще ви се обясни.

 
И да не сте мощно осведомени с роднинските връзки у нас, то сте осведомени с нарицателното, в което свекървата се е трансформирала – използваме го за всеки повтарящ, натрапващ се човек, от който ни идва до гуша. Но свекървите не са по хипотеза неприятни и ние ви подготвихме няколко смели оферти за изгодите от това да живеете покрай този тип родственик.
 
Гледа децата
Под „ гледа децата ” не си представяйте да й ги завещаете за безконечни времена, само че когато се наложи по неотложност да ги вземе от детската градина, няма да се постанова да взима аероплан, транспортен съд и метро, до момента в който стигне. Това важи и за вечерно излизане, за разходка на площадка, за притичване за обяд.
 
Готви (за сина си)
Ако свекървата живее в различен град, село, страна, тя ще се тревожи, че от „ буламачите ” на жена му синът й си стои гладен. Едно такова терзание би било спестено на вашата свекърва, в случай че тя живее наоколо. Защото тя ще готви обичаните гозби от детството на отрочето и той един път вечно ще бъде утолен. А и цялото му семейство ще хапне от нея, тъй като някак си е неловко единствено една порция да донесе.
 
Помага с семейството
Ако свекърва ви живее напълно покрай вас, то евентуално идванията й не са по този начин официални, както когато идва от надалеч. Когато сте врата до врата, тя не се усеща като посетител у вас, а като вкъщи си. А домакините имат отговорности към семейството. Затова и тя не би следвало да се смущава да измие пет чинии, в случай че ги завари в мивката.-->

 
Има доста още неща, за които можем да се сетим – децата ви се радват постоянно на наличието на баба, чувствате се близки. Ако някое от двете семейства – младите или старите, има проблем, постоянно има някой наоколо, на който да разчиташ. Та даже и това, че ще се разделите една голяма любеница, която не можете да изядете сами, отново е в плюс. Затова не подценявайте свекървите и не бягайте безусловно надалеч от тях, когато избирате жилище.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР