Щитовидната жлеза е малка жлеза във врата с форма на

...
Щитовидната жлеза е малка жлеза във врата с форма на
Коментари Харесай

Намалената активност на щитовидната жлеза се проявява с този специфичен сутрешен знак

Щитовидната жлеза е дребна жлеза във врата с форма на пеперуда, която се намира тъкмо пред трахеята. Жлезата отделя хормони, които контролират основни функционалности на тялото като метаболизма. Недостатъчната интензивност на органа води до понижаване на производството на хормони и тялото може да реагира на това по най-неприятните за нас способи – това сподели ендокринологът Александър Юрочкин.

Според специалиста хипотиреоидизмът постоянно се предизвиква от автоимунно заболяване, известно като тиреоидит на Хашимото, при което жлезата се нападна от имунната система, която я поврежда и води до нейното увеличаване. По този метод повредената жлеза не е в положение да създава задоволително хормони. Това от своя страна унищожава връзките сред нервите, гръбначния и основния мозък, мускулите на тялото.

Специфичен утринен признак е умората. Ендокринологът показва, че хипоактивната щитовидна жлеза се характеризира с особена отмалялост, която не изчезва, даже в случай че човек е получил достатъчно отмора и сън. Освен това засегнатото лице може да се усеща изтощено и претрупано заран.

„ Умората, която предизвиква възприятие за телесна уязвимост или вдървеност, може да бъде един от забележимите признаци на незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза. Такава отмалялост може да се усили постепенно или да се появи като офанзива ненадейно, вследствие на което мъчно можете да вдигнете главата си от възглавницата заран “, сподели Александър Юрочкин.

Някои хора с хипотиреоидизъм също изпитват интензивна дневна унесеност дотам, че им е мъчно да останат будни, добавя експертът.

Също по този начин, това разстройство може да се прояви със признаци като мощно предпочитание за въглехидрати, запек, нараснала сензитивност към мраз, меланхолия.

Експертът предлага: Ако изпитвате някой от тези признаци, не забравяйте да посетите доктор, който евентуално ще ревизира равнищата на хормоните ви с кръвен тест./Zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР