Щетите от измамите с храни в глобалната хранителна индустрия възлизат

...
Щетите от измамите с храни в глобалната хранителна индустрия възлизат
Коментари Харесай

Измамите с храни в глобалната хранителна индустрия възлизат на около 30 млрд. евро годишно

Щетите от измамите с храни в световната хранителна промишленост възлизат на към 30 милиарда евро годишно - това се споделя в заключенията, които Съветът на Европейски Съюз по сигурност на храните одобри по отношение на битката с това събитие.
Съветът акцентира, че по отношение на този проблем към момента липсва интернационален метод за контрола върху продажбите по интернет. Необходими са още дейности за намиране на по-ефективни способи за следене и разкриване на измамите с храните както на европейско равнище, по този начин и на ниво страни-членки, се споделя в заключенията.
В тях се акцентира, че лъжливите практики в тази сфера постоянно водят до опасности за здравето на хората и финансови загуби за потребителите, което би могло да докара и до загуба на доверие в способените управляващи и агрохранителната верига по принцип.
"В резултат измамите с храни заплашват тяхната сигурност, ефикасното действие на вътрешния пазар и имат евентуално доста влияние върху публичното здраве, отбраната на потребителите и законната търговия ", се споделя още в документа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР