Щетите, нанесени от стихийните бедствия и антропогенните катастрофи са нанесли

...
Щетите, нанесени от стихийните бедствия и антропогенните катастрофи са нанесли
Коментари Харесай

Munich Re изчислява на 160 млрд. долара щетите от стихийните бедствия през миналата година


Щетите, нанесени от стихийните бедствия и антропогенните произшествия са нанесли на международната стопанска система през предходната година вреди от порядъка на 160 милиарда $, сочат данните на презастрахователната компания Munich Re.

Това значи понижаване на загубите, които през 2017 година се изчисляваха на сумата от 350 милиарда $. Въпреки това по величина те са втори, а и остават най-високи във връзка с ураганите и горските пожари. Максимумът е регистриран през 2011 година, когато поради земетресението в Япония икономическите вреди бяха избрани на 354 милиарда $. Средното равнище на вредите за последните 30 години при отчитане на инфлацията е от порядъка на 140 милиарда $.

Застрахователните вреди от стихийните бедствия през 2018 година са били два пъти по-малко от икономическите – 80 милиарда $. За съпоставяне, година по-рано те са били 140 милиарда $, се споделя в прегледа на Munich Re. Това обаче е два пъти над междинното равнище за последните 30 години (41 милиарда долара). От компанията разясняват, че през 2018 година са били следени няколко огромни естествени произшествия с високи застрахователни загуби, измежду които необикновеният феномен на съвпаденията на тропическите циклони в Съединени американски щати и Япония, горските пожари в Калифорния.

Роят на починалите при естествените произшествия през предходната година се прави оценка на 10,4 хил.човека, при междинен индикатор за последните 10 година - 53 хиляди
Необичано огромен брой са стихийните бедствия, регистрирани през предходната година в Япония. Общо вредите от наводненията и земетресенията, без да се считат другите произшествия са за 18,5 милиарда $, от които застрахователните – 4,4 милиарда $. Общите загуби и човешките жертви са били лимитирани, с помощта на прецизното съблюдаване на разпоредбите и стандартите за строителство в Япония.

Най-големите вреди върху стопанската система през 2018 година са нанесли вредите от горските пожари в Калифорния – 16,5 млрд.долара. От Munich Re правят оценка загубите за застрахователите на сумата от 12,5 млрд.долара, поради високото равнище на обезпечаване на имуществото в щата. На второ място е ураганът „ Майкъл “, икономическите загуби от който са достигнали 16 милиарда $, а застрахователните вреди – 10 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР