Ще започнем първо с политическия документ, трябва да има разговори,

...
Ще започнем първо с политическия документ, трябва да има разговори,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: В разговора с останалите партии всеки може да предложи министри и премиер

Ще стартираме първо с политическия документ, би трябвало да има диалози, единодушие и черно на бяло подписи какво ще се прави. След това отваряме диалога за министри и министър председател. Нека всеки да си каже мнението, може всеки да предложи и в един спокоен и рационален диалог дружно да решим.

Това съобщи в " Денят стартира " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Днес левицата ще получи от президента Румен Радев третия, финален вероятен мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че обмислят да стартират диалози поотделно с партиите, само че по-късно ще създадат четиристранна среща. Важно е на тази среща да участват водачите на партиите.

" Целта е да се опитаме да намерим общото и да се изгладят разликите сред тях, които се появиха в първия тур договаряния с първия мандат. В политическия документ, който даже Има Такъв Народ подписаха най-после, постигнахме единодушие във връзка с това какво да се прави и по кое време да се направи, и по-късно те влязоха в несъгласие за състава на Министерския съвет и на министрите. За нас е значимо първо политиките и по-късно персоналният състав, който би трябвало да извършва тези политики ", сподели Нинова.

По думите ѝ има добра база да стъпят на първичния документ, където и четирите партии са били съгласни. Тя добави, че го има общото виждане, че би трябвало да се сформира постоянен кабинет поради тежките рецесии, които ни чакат.

" Различията са техните несъгласия, нашата роля сега е на посредник, на партия мандатоносител, която би трябвало да тушира тези несъгласия и да намерим общ език. Затова и през вчерашния ден казахме, че няма да предложим подготвен Министерски съвет и министър-председател, тъй като това предишния път е довело до несъгласия сред партиите на митинга. Ние запазихме добър звук, диалогичност, можем да приказваме с всички сега, тъй че ще опитаме, длъжни сме да опитаме ", разяснява Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР