Ще внесем в прокуратурата сигнал срещу кмета на Сопот Деян

...
Ще внесем в прокуратурата сигнал срещу кмета на Сопот Деян
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира Цацаров за "Деянгейт" - кмет от БСП ощетил Сопот с милиони

Ще внесем в прокуратурата сигнал против кмета на Сопот Деян Дойнов за подозрения за груби нарушавания с евросредства. Това сподели на брифинг в Народното събрание Антон Тодоров от ГЕРБ, съобщи кореспондент на Novini.bg

Информацията ни бе предоставена от хора от предприемчив комитет от Сопот. Фактите демонстрират, че е направил куп нарушавания, като главният резултат от тях е, че общината е доведена до извънредно тежко финансово положение вследствие на извънредно неприятно ръководство на европейски пари, съобщи Тодоров.

Има недовършен план по Оперативна програма "Околна среда ", от който нанесени са вреди за няколко милиона, по наша информация. Един от изключително фрапантните образци е по Оперативна програма "Регионално развиване " в детска градина "Слънчево детство " единият казан, който е 300 киловата, е изместен в учебното заведение, а учебният казан, който е 120 киловата, е трансфериран в детската градина – на общината е нанесена вреда от 107 000 лева А 100 000 лева е годишният бюджет да вземем за пример на една обществена кухня. Настояваме основният прокурор да назначи държавна финансова ревизия и да забележим дали общата сума от новосъздадени отговорности за към 10 млн. лева ще се окаже вярна. Тези нови обвързване по какъв начин се компенсират? С двойно нарастване на налозите – няма подобен казус, акцентира Антон Тодоров.

Сезираме основния прокурор като продължение на политиката да разчистваме Авгиевите обори, които Българска социалистическа партия сътвори в над 30 общини в България, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР