Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро,

...
Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро,
Коментари Харесай

Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро, само да приключим случая: Семерджиев опитал да подкупи полицаи преди фаталната катастрофа - Темида

" Ще ви дам и 5 000, и 10 000 евро, единствено да приключим случая " - споделил Георги Семерджиев на служителя на реда Евтим Евтимов по време на проверка месец преди фаталната злополука на бул. " Черни връх ", в която починаха две млади девойки - на 22 и 26 години.

Днес се организира следващо съвещание по делото в Софийския градски съд против Георги Семерджиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред съда служителят на реда Евтимов изясни, че дружно с негов сътрудник отишли да окажат подпомагане при инспекция на Семерджиев преди злополуката, при която той показал шофьорска брошура, издадена от Швейцария. на пръв взор не е имало по какъв начин да се откри, че шофьорската брошура на Семерджиев е подправена.

Полицаят изясни, че са докладвали за случая поради подозрения, само че след 17 часа не можело да се направи информация дали документът е същински.

Докато Семерджиев обикалял към автомобила им, споделил, че може да му даде 10 хиляди евро рушвет, само че Евтимов се направил, че не го е чул. Другият чиновник на „ Пътна полиция “ - Петър Терзиев, описа, че няма спомен обвиняемият да е казвал това, нито на него са му  предлагани пари.

Друг служител на реда - Александър Радев, описа, че предходната година е спрял за инспекция Семерджиев в Студентски град, който показал швейцарска шофьорска брошура. На същата инспекция Евтимов с неговия сътрудник са оказали подпомагане. 

Автомобилът имал фолио на стъклата, което трябвало да се смъкна, както и светлинна лента на таблото. Тестът за алкохол бил негативен, само че за опиати е посочил приложимост на амфетамин и метамфетамин. Семерджиев споделил на служителите на реда, че ще звънне на началниците им.

Радев описа, че Георги Семерджиев не бил арестуван, тъй като избягал, а той и сътрудниците му са тръгнали да го преследват. Документите на обвиняемия останали в чиновниците на Министерство на вътрешните работи. С него имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава неотдавна.

Пред съда свидетелствуване даде и служителят на реда Тодор Диджеков, съгласно който Семерджиев се движил с много висока скорост и по тази причина е спрян за инспекция. Автомобилът спрял на повече от 20 метра от патрулката. " Попитахме го за какво колата му е затъмнена, а той сподели, че може да прави, каквото си желае ", изясни служителят на Министерство на вътрешните работи.

Диджеков добави, че дружно с сътрудника му се усъмнили дали швейцарската шофьорска брошура е подправена и по тази причина извикали екип на „ Пътна полиция “, който след инспекция е споделил, че „ всичко е изрядно по нея “. Служителите на „ Пътна полиция “ споделили на Диджеков, че би трябвало да впише резултатите от теста за опиати в протокола, като изясни, че не знае за какво е трябвало да го направи, откакто не го е правил той и не е негова отговорност, само че въпреки всичко е вписал данните.

В правосъдното съвещание стана ясно, че има пропуснати данни в протокола, който е бил попълван в полицейското ръководство, откакто служителите на реда са се върнали от преследването на Семерджиев.

Семерджиев е обвиняем за пет закононарушения, измежду които за шофиране с подправена шофьорска брошура и неистинен регистрационни номера, опиати, причиняване на гибел на повече от едно лице и други. Установено е, че е карал със 166 км/ч в нощта на злополуката, като е минал и на червен светофар. 

В предходното съвещание бяха разпитани някогашната полицайка Симона Радева, двама чиновници на Семерджиев, които са го видели във вечерта след злополуката, и други очевидци на случая.

По време на съвещанието арбитър Стефан Милев рапортува за протокола, че излизащите от залата очевидци беседват с останалите, които чакат извън своя ред да дадат показания. Делото против Георги Семерджиев е 23 тома, обвинителният акт е 37 страници, разпитани са близо 80 очевидци, направени са редица експертизи от 24 движимости лица

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР