Ще възкръсне ли Аржентина? Това е големият въпрос в 13-ия

...
Ще възкръсне ли Аржентина? Това е големият въпрос в 13-ия
Коментари Харесай

Днес на световното: Ще хване ли Аржентина последния влак за осминафиналите

Ще възкръсне ли Аржентина? Това е огромният въпрос в 13-ия ден на международното състезание по футбол в Русия. В четвъртък южноамериканците изживяха една от най-тежките си футболни вечери. Финалистите от предходния мондиал претърпяха тежка загуба загуба с 0:3 от Хърватия и бяха изправени на ръба на елиминацията още в груповата фаза. Те към този момент можеха да са навън от конкуренцията, само че успеха на Нигерия против Исландия върна възможностите им да се доберат до идната фаза.

Днес от 21.00 ч. в Ростов на Дон Лионел Меси и компания се изправят против Нигерия в опит да заловен последния трен за осминафиналите. Освен на наложителна победа аржентинският футболисти би трябвало да разчитат на удобно развиване в другия мач, който опълчва към този момент подсигурилата си първото място в група D Хърватия и Исландия.

Аржентина стартира последния кръг от последната позиция с една точка и голова разлика 1:4. Исландците имат същия актив, само че са позволили едно попадение по-малко. С актив от три точки нигерийците се нуждаят от тъждество през днешния ден, с цел да се преборят за второто място.

" Утре (днес - бел. ред.) Аржентина стартира своето международно състезание. Трябва да вземем под внимание това, което се случи с нас, да осъзнаем момента, в който се намираме, и да сме наясно, че това е първият от петте мача, които могат да ни отведат до купата. Утре би трябвало да изиграем първия от петте си финала ", сподели селекционерът Хорхе Сампаоли преди мача.

Големите терзания към тима са свързани с това в какво прочувствено положение се намира. Шансовете за класиране напред са налице и са изцяло действителни. Обстановката в лагера на Аржентина обаче не наподобява по никакъв начин добра.

Аржентинците демонстрираха минорно въодушевление още преди началото на мача с Хърватия. Меси изглеждаше обезверен от протичащото се, а Сампаоли сподели признаци на суматоха с внезапната промяна на тактиката от първия за втория дуел.

След тежкото проваляне против хърватите незабавно се появиха изказвания за протест в съблекалнята и тежък спор сред играчи и треньор. Медиите се надпреварваха да изброяват кой ще реди състава на отбора - от Меси до Хавиер Масчерано, а Сампаоли беше раздран от рецензии и разгласен за сигурен напускащ.

" Влизаме в този мач в доста внимателно състояние. Според вас би било по-логично по-опитните играчи да излязат против Нигерия. Но най-важното нещо е футболистите, които ще играят, без значение дали са опитни или не, е да оставят и последната си капка пот на терена, с цел да може Аржентина да се класира напред ", сподели още Сампаоли.

Той отхвърли разяснява писанията за спор и протест, които ден по-рано бяха отречени от Масчерано. " Не мога да разясня обстановки, които не съществуват. Веднага след последния мач поех отговорност за загубата. Аз съм треньор, тъй че още на идващия ден би трябвало да стартира да мисля по какъв начин да спечелим идващия си дуел ", сподели още Сампаоли.

В другата намира се чака селекционерът на Хърватия Златко Далич да даде отмора на главните си играчи, защото без значение от резултата тимът му ще приключи преди всичко. Дори освен това състояние обаче следва доста тежка задача за Исландия, за която успеха е без конкуренция. Ситуацията е такава, че и головата разлика може да се окаже основна за крайното класиране.

Днес ще се изиграят и последните два мача от група С. В нея обстановката наподобява решена, откакто Франция записа две победи в първите си два мача, а Дания събра четири точки и се настани удобно на второто място.

Двата европейски тима се изправят един против различен в пряк конфликт за първото място. Австралия, която е трета с една точка, към момента има минимални шансове да измести датчаните от второто място. За задачата обаче се нуждае от безапелационна победа против Перу и загуби на скандинавците против Франция.

И до момента в който второто наподобява изцяло постижимо, първото ще бъде доста сложна задача. Въпреки че позволиха две загуби и нямат късмет да продължат напред, перуанците демонстрираха страховит футбол и ще бъдат един от най-хубавите тимове, които ще отпаднат в груповата фаза.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (306)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР