Ще успее ли 49-ият парламент да приеме нов държавен бюджет?

...
Ще успее ли 49-ият парламент да приеме нов държавен бюджет?
Коментари Харесай

Анализ на експерти: Ще успее ли 49-ият парламент да приеме нов държавен бюджет

Ще успее ли 49-ият парламент да одобри нов държавен бюджет? Експлоатира ли се политически тематиката и какъв брой е значимо това за стопанската система ни? Анализ на икономиста Кузман Илиев, финансиста Любомир Каримански и Георги Ангелов, старши икономист на Институт Отворено общество в студиото на Нова тв.

Според Любомир Каримански не би трябвало да се спекулира със страховете на хората, тъй като бюджетът, който се изготвя сега във финансовото министерство, не вещае проблем с заплащанията през юни. Експертът прикани за успокоение, когато се отнася за финансите на страната. „ Да, има проблеми, няма по какъв начин да няма проблеми, само че те се вземат решение с едно постоянно държавно управление и реформиране на системите ”, твърди някогашният финансов министър.

„ Наблюдаваме неизбежното отрезвяване, тъй като предходната година поради инфлацията бюджетът беше цялостен с пари. Инфлацията е нещо хубаво за бюджета. Това помпа оборотите, оттова номинално повече пари влизат в бюджета. Сега сме в противоположния развой – в дефлация ”, разяснява старши икономистът Георги Ангелов.


По думите на икономиста Кузман Илиев „ ние дефлация скоро няма да забележим ”. Той показа, че съгласно него инфлацията ще остане даже по-дълго от упованията в България.

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР