Ще ускори ли социалното недоволство преговорите за правителство и какви

...
Ще ускори ли социалното недоволство преговорите за правителство и какви
Коментари Харесай

Бивш енергиен министър: Това, че няма бюджет не е краят на света. Минахме всички зими, и по-тежки е имало

Ще форсира ли общественото неодобрение договарянията за държавно управление и какви са рисковете за парите ни, в случай че не се сформира постоянен кабинет? Отговори на тези въпроси потърсиха в студиото на " Здравей, България " някогашният министър на енергетиката Мирослав Севлиевски,  икономистът Евгений Кънев, някогашният зам.-министър на финансите и някогашен народен представител Георги Кадиев и Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

" Всяка година, през последните 30 години, по това време синдикатите стачкуват. Те желаят нещо, вършат нещо, имат тежка полемика по студиата. Твърдят, че идва тежка зима, страната няма да я преживее. Минахме всичките зими. И по-тежки имаше. Това, че няма бюджет не е краят на света ", уточни Мирослав Севлиевски.

По думите на Георги Кадиев Министерството на финансите е сбъркало. " Те направиха три разновидността. Направиха един вид и излязоха на недостиг 6,6 на 100. Уплашиха се. При втория вид се уплашиха от недостиг 3 % след понижаване на разноските. И най-после направиха най-лесното – сервираха остарелия бюджет ".

" По принцип има много огромна изолираност сред обществените претенции на синдикатите и дневния ред на политиците. Пред политиците оцеляването е най-важната задача, поради разбъркванията, които се случват непрекъснато през последните две години. От тази гледан точка не чакам да има нито време, нито настройка, нито някакво експертно изпитание да се прави нов бюджет. Мисля, че ще се продължи остарелия ", акцентира Евгений Кънев.

" Удължителен закон, с който да се продължи действието на сегашния бюджет е единственият вероятен вид ", безапелационен беше и Добрин Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР