„Ще трябва да носим маски на закрито и в градския

...
„Ще трябва да носим маски на закрито и в градския
Коментари Харесай

Председателят на здравната комисия в НС: И след 1 април остават маските на закрито

„ Ще би трябвало да носим маски на закрито и в градския превоз и след отпадане на епидемиологичната конюнктура “, това съобщи пред БТВ ръководителят на комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев.

„ Ще се наложат промени в закона, с цел да останат маските на публичните места и без епидемиологична конюнктура, както и да може министърът на опазване на здравето и шефове на РЗИ по места да вкарват част от ограниченията, с които сме привикнали “ изясни още той.

„ Вкарваме промени в закона за здравето, които внасяме на Здравна комисия още във вторник на изключително съвещание. Предлагаме и при смяна в епидемиологичната конюнктура по райони, в случай че се получи районно нарастване на бройките, да могат в самия район да се вкарват спомагателни ограничения - такива, на каквито сме били очевидци и до момента. “, разясни той.

„ Карантината на контактните лица от 1 април ще изчезне като общо предписание, само че шефове на РЗИ според от районната конюнктура и районната обстановка ще могат да я постановат в съответни случаи. “, сподели още Тонев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР