Ще спазваме определени ограничения в информацията, която ще ви дадем

...
Ще спазваме определени ограничения в информацията, която ще ви дадем
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата с последни подробности за зверското двойно убийство, задържани са двама

Ще съблюдаваме избрани ограничавания в информацията, която ще ви дадем през днешния ден, с цел да не пречим за следствието.

Това съобщи на ексклузивен брифинг пред постройката на Техническия университет в София зам.-главният прокурор Иван Гешев, който даде детайлности за следствието на двойното ликвидиране и захвърлените човешки остатъци край Негован.

"Искам да благодаря на сътрудниците, които работиха по този случай. Те свършиха отлична работа. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи работиха в доста положително взаимоотношение. Този случай беше извънредно тежък и българските жители би трябвало да се гордеят със своите служители на реда и проверяващи органи. Случаят е тежък, тъй като не е подаван сигнал за закононарушение или изчезнали хора. Към момента са арестувани две лица, за които имаме съмнения, че са причинители на това тежко закононарушение. Това, което мога да кажа, е, че съм сериозен оптимист за това следствие и доказателствата, които имаме. Тук сме, тъй като тук са открити оръжията, с които са осъществени убийствата. Двамата обвинени нямат нищо общо с Техническия университет. Тук са имали работилница за поддръжка на избрани неща към университета. Техническият университет също няма нищо общо със обвинените. Най-вероятно убийствата са осъществени в жилището на жертвите. Опитите за изтриване на следите също са се случили там. Жертвите са убити. Иззели сме доста биологичен материал. Към момента доказателствата сочат, че претекстът за убийството е алчен. За причинителите сме получили оперативна информация. Единият от арестуваните сега се намират зад нас. Аз не помня да съм бил очевидец на толкоз грубо ликвидиране. При тях можем да приказваме за съществени личностни отклонения ", безапелационен беше Гешев.

"Аз също желая да благодаря на всички сътрудници. Случаят беше в действителност тежък. Интересното беше, че в този случай първо стигнахме до причинителите на закононарушението, а едвам след това до жертвите. Беше извършена пъклен доста работа на терен. Аз съм покъртен от тези убийства - разчленяване, в действителност е доста гнусно. Ако някой види какво има вътре, ще бъде покъртен. Не мога да си обясня по какъв начин хора могат да извършат такова нещо. Като започнахме да ги следим и да събираме информация за тях, аз се чудих по какъв начин могат по този начин умерено да се разхождат и да си правят работата тези хора. Все още събираме доказателства, с цел да ги предоставим на прокуратурата ", съобщи от своя страна вътрешният министър Младен Маринов.

"Проведохме ужасно доста работа. Потърсихме и помощ за жителите, само че за жалост не получихме сигнали. Вчера още веднъж подадохме сигнал и получихме оперативна информация, като през днешния ден по обяд обвинените са арестувани в обитаемо място, покрай София, в обект, в който са работили. Те са престъпно проявени. Имат регистрации за обири на МПС-та, нелегално владеене на оръжие. Единият е 75-ти набор, другият е 80-ти. И двамата са от София. Жертвите и убийците са се познавали повече от година, като обвинените са правили поправки в жилището. Не можем да разясняваме дали става въпрос за имотна мафия и предпочитание за лишаване на жилището. По-скоро става въпрос за огромно количество пари и полезности ", прибавиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР