Ще сме истински щастливи, ако и нашите църкви си помагат

...
Ще сме истински щастливи, ако и нашите църкви си помагат
Коментари Харесай

Бойко: Ако църквите ни си помагат, ще сме щастливи

Ще сме същински щастливи, в случай че и нашите църкви си оказват помощ и работят, пеят и проповядват дружно в името на добруването на двата народа. Това сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка писмото, с което македонската черква изрази подготвеност да признае Българската православна черква за църква-майка, в случай че бъде приета от нея.

" Ние не можем да се бъркаме ", посочи българският министър-председател, който показа, че като " християнин като потегли да върша нещо значимо, потеглям от черква, от манастир, желая помощ от Господа и ходя след нея ".

Македонският му сътрудник Зоран Заев добави: " Като държавни управления не желаеме да навлизаме в работата на църквата, единствено можем да вършим неща, с цел да има развиване на съдействието ни. Автокефалността на македонската черква е доста значима. "

Въпросът за признаването на Македонската черква ще бъде прегледан на идното на 27.11.2017 година съвещание на Светия синод на Българската православна черква.

Преди формалната част от взаимното съвещание на държавните управления в Струмица Зоран Заев и Бойко Борисов посетиха Водочки манастир " Свети Леонтий ", където бяха посрещнати и от македонския епископ Наум.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР