Ще си призная, че никога не съм бил почитател на

...
Ще си призная, че никога не съм бил почитател на
Коментари Харесай

Алла Пугачова е агент на ЦРУ. А Лили Иванова от кои е?

Ще си призная, че в никакъв случай не съм бил обожател на врещящата като драна коза национална артистка на Съюз на съветските социалистически републики Алла Пугачова. Нито на ранните й оркестрални осъществявания с „ Росконцерт “, нито на псевдо рок имиджа от 80-те, нито на обилните шоута с фойерверки и балет от зората на новия век. Еклектичната комбинация сред задръстен ориентализъм и на ниска цена джендърство просто не е моята хармония. Въпросната дама обаче очевидно крие в ръкава други качества.

За смут на кагебистките гьобелсовци, Алла Борисовна има наглостта да избере личния си брачен партньор пред лоялността към самозабравилата се, кръвожадна кремълска клика на Владимир Путин. И тегли една обществена майна на мракобесния пансъветски режим, който не се стопира пред детски трупове и капсули с полоний в името на триумфа на руско-християнския неофашизъм.

Желая на госпожа Пугачова здраво здраве и още доста сполучливи пластични интервенции, с цел да се радва дълги години на вниманието на двойно и тройно по-млади от нея мъже. И най-много я приветствам за това, че съумя да разчупи противния и презрян модел на социалистическия създател, който е просто на ниска цена интерпретатор, властови придатък, незначителна записка под линия във великия публичен ход към светлото бъдеще. Вярно, катарзисът пристигна в третата възраст и не задрасква десетилетията нехайно прилагане на богатствата на зрелия социализъм, само че е по-разтърсващ от този на Мая Манолова във фоайето на Васил Божков на „ Московска “.

Просто е неизбежно да създадем паралел към обстановката с нашите актьори във времена на небивала политическа турбуленция и обществен прелом. Няма да отнеме доста време да ги открием. Ето я нашата „ катедрала “, еквивалентът на Пугачова за тукашните ширини – Лили Иванова. Тя оня ден прегърна и целуна Бойко Борисов, на идващия ден гушна основния му чегъртач Стефан Янев. Утре може да запише и дует със Светльо Витков, в случай че не са му разрушили носа пред студиото на „ Панорама “.

Да, Лили е музикална икона, само че не трябва да забравяме, че звездният й статут е построен в конкуренцията на шептящи и фъфлещи чалгаджийки вид проститутки. Обществената й активност обаче се изчерпва с няколко вмирисани букета, подхвърлени на клетите медицински сестри с подути очи и глезени от незабавното в „ Пирогов “. Иначе в политическо отношение тя с идентична отдаденост се гушкаше и със синчето на Политбюро Янчо Таков и обикаляше сините манифестации с Асен Гаргов.

Символите на рок бунтарството от „ Ахат “ мазно извиват гласчета под съпровода на гнусните маанета на „ Ку-ку бенд “, Миро Каризмата вие гальовен глас паралелно до спонсора си Борислав Гуцанов. На човек напряко да му се прииска да се върнат Цецо Цветанов и Веселин Маринов – те най-малко бяха резистентен дует, скрепен с мъжка дума и мъжка пот, а не като сегашните пеперудки, прехвърчащи от цвят на цвят.

Не споделям, че артистите би трябвало да бързат да се изричат по наболели обществени тематики, да бъдат водачи на народа, да разясняват макроикономически фактори и да заемат безапелационни публични позиции. Тъкмо в противен случай – за големия % ще е по-добре да си траят и да си гледат нотите, в случай че ги знаят. Обаче има моменти когато просто би трябвало да се заявиш като напълно елементарен жител, съпруг/съпруга, баща/майка. Алла Пугачова най-малко толкоз може. А нашите?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР