Ще се запитате ама откъде да намеря милиардер, с когото

...
Ще се запитате ама откъде да намеря милиардер, с когото
Коментари Харесай

Омъжена сте за милиардер, но искате да се разведете?

Ще се запитате „ но от кое място да намеря милиардер, с който да се разведа? “. Не се тревожете. Първият и четвъртият по благосъстояние в света – надлежно Джеф Безос и Бил Гейтс, още веднъж са ергени. Илон Мъск е прочут освен като изобретателя на „ Tesla “, само че и като разбивач на женски сърца (и татко на шест деца), а Марк Зукърбърг…е, той към този момент е ангажиран, а и него никой не го харесва в последно време. Дори и против „ доста, доста великодушни предложения “, по думите на Роджър Уотърс от Pink Floyd, който отхвърли предложение на Марк Зукърбърг за песента си „ Another Brick in the Wall Part II ". Създателят на Фейсбук искаше да я употребява за озвучаване на реклама за Instagram, само че получи безапелационен (меко казано) отвод.  

Нека предположим, че възприятията ви към някой от тези милиардери са взаимни и се стигне до брак. НО! какво да вършиме в случай че усетите, че „ не може да растете повече като двойка “, бракът ви е „ окончателно строшен “ или разберете, че брачният партньор ви се е возил на „ Лолита Експрес “, благосъстоятелност на Джефри Епщайн (който беше упрекнат преди 2 години за секс трафик и по публични данни се самоуби в затвора)?
Развеждате се, несъмнено. Да, да, ще бъде сложен и тежък бракоразвод, изпълнен с въпроси от вида „ Той ли ви изневери? “, „ Какво ще вършиме с всички тези пари? “ и така нататък, само че всичко ще мине. И вие ненадейно ще се окажете с няколко милиарда в джоба. Но в действителност – какво ще вършиме с всички тези пари?
Ето няколко оферти:Направете като някогашната жена на Джеф Безос – Макензи Скот, която неотдавна подари за разнообразни дела 2,7 милиарда $. При развода им през 2019 година Скот получи 4% от акциите на „ Amazon “, тогава на стойност към 35 милиарда $. Сега тези пари се равняват на към 60 милиарда, тъй като акциите на компанията са се вдигнали със 75%. Е, Джеф задържа „ Blue Origin ” и „ Washington Post ”, само че бъдещето му на Земята не наподобява доста несъмнено, откакто десетки хиляди се подписаха в петиция да не се връща от пътуването си в Космоса, планувано за края на юли.

Скот, дружно с тези 2.7 милиарда $, за една година е дарила общо 8,5 милиарда непосредствено на 286 благотворителни организации. Питате се на какви? Образователни, здравни, културни, феминистки, такива, които се борят за правата на LGBTQ+ общността и със международната беднотия. „ Всички ние (Скот, актуалният й брачен партньор Дан Джюет и техните съветници, бел. авт.) се опитваме да раздадем благосъстояние в системите, които имат потребност от смяна “, написа в своето изказване третата най-богата жена в света.
Действията на Скот се разграничават от тези на множеството милиардери. Обикновено те основават фондове и фондации, които отделят прекомерно постепенно и прекомерно малко пари за действително нуждаещите се. Например някогашният брачен партньор на Скот даде обещание 2 милиарда $ за битка с бездомността, само че основаният от него фонд „ Day One Family ” раздава към 100 милиона $ годишно. Той даде обещание и 10 милиарда $ за битка с измененията в климата посредством „ Bezos Earth Fund ”. През 2020 година фондът отпусна към 800 милиона $.
По нейни лични думи, Скот счита да раздава пари, „ до момента в който сейфът се изпразни “. За благополучие на благотворителните организации това няма скоро да се случи, тъй като около увеличението на акциите на „ Amazon “, се усили и благосъстоянието й.
Ако мъжът ви ви е вбесил, най-хубавият метод да му отмъстите е като го извършите от милиардер милионер. Такъв е казусът с Бил (основателят на „ PIMCO “) и Сю Грос, които се развeждат през 2017 година след изтощителни договаряния. При развода Сю получава 1,3 милиарда $ и картината „ Сънят “ на Пикасо, която по-късно продава за 35 млн. $. И освен това – до момента в който Бил се бори за настойничество над котките им, тя в последна сметка взима всичките три. През 2018 година Бил губи мястото си в класацията „ Forbes 400 “ след 14 поредни години в листата. Хубавото е, че в този момент и двамата ръководят свои благотворителни фондове.
Но не всичко в милиардерските разводи е цветя и щедрост. Безспорно една от най-скандалните раздели е тази от 1999 година на търговеца на изкуство Алек Уилденстийн (починал през 2008 г.) и жена му Джоселин, която през днешния ден е известна като „ Жената котка “ с помощта на своите „ котешки “ черти, реализирани посредством многочислени пластични интервенции. От развода Джоселин печели 2,5 милиарда $. По това време фрагменти от делата са по всички вестници и списания, а 20 години по-късно Джоселин разчита на обществени помощи и на децата си, с цел да я устоят, тъй като екстравагантните й привички (сред които и пластичната хирургия) са я докарали до фалит.
Ако пък около брака сте се сдобили с огромна сбирка от картини, какъвто е казусът с Либи и Дейвид Муграби (един от най-големите търговци на изкуство), то несъмнено настоявайте за част от нея. През 2020 година, като част от договорката по развода, Либи би трябвало да получи и картини на стойност 16 млн. $, само че тя твърди, че е била излъгана и към този момент някогашният й брачен партньор е развалил част от тях. Делото беше възобновено през април т.г.
 Мелинда Гейтс Мелинда Гейтс
Бил и Мелинда Гейтс неотдавна оповестиха, че се развеждат и всички очи са вперени в тях. Те занапред ще разпределят своите активи, измежду които са мултимилионни парцели, сбирки с картини и благотворителна организация, само че има огромен късмет Мелинда да получи повече пари от някогашната жена на Джеф Безос. Бидейки изтъкнат човеколюбец, е доста евентуално тя да последва образеца на Макензи Скот и да подари своите милиарди за щедрост. Или може да ни даде нови хрумвания по какъв начин да вложим (или пък изхарчим) парите си?
Ако благотворителността, охолният метод на живот и пластичните интервенции не са вашата чаша чай, то постоянно може да се възползвате от най-новите технологии и да скриете своите активи под воала на криптовалутата. Докато по-старите криптовалути като биткойн (bitcoin) и етериум (etherium) може да бъдат относително елементарно проследени, то монеро (monero), даш (dash), хорайзън (horizon) и PIVX несъмнено биха затруднили проверяващите. Но внимавайте. Ако парите ви бъдат открити, е доста евентуално да се разделите с тях.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР