Ще се опитаме да сме българската номинация за Оскар за

...
Ще се опитаме да сме българската номинация за Оскар за
Коментари Харесай

Командарев се прицелва към Оскар-ите с новия си филм

„ Ще се опитаме да сме българската номинация за Оскар за чуждоезичен филм “, сподели в утринният блок на БГНЕС Стефан Командарев. С филмът си „ Уроците на Блага ",  режисьорът сграбчи 3 награди от фестивала в Карлови Вари,

„ Нека забележим до каква степен ще стигнем, имаме доста предложения за фестивали. Мисля, че имаме доста мощен старт с трите награди от Чехия. Ще се опитаме да сме българската номинация за „ Оскар “ за чуждоезичен филм, само че това зависи от журито на българския народен кино център. Ще създадем всичко допустимо да представим кино лентата където можем “, съобщи той.

Командарев показа и компликациите към това да се показа филм на „ Оскар “-ите.

„ Да имаш триумф в това съревнование би трябвало да имаш доста добър филм, само че и доста пари, с цел да направиш акция. В тази акция би трябвало да има пари за американски журналисти и стриминг платформи. Знам го това, тъй като два пъти съм бил българският претендент за това. Знам, че една прожекция коства 10 000 $. Въпросът не е единствено до качество, само че и до финанси “, акцентира режисьорът.

Командарев съобщи, че да връщането на славата на българското кино е въпрос, който напълно би трябвало да бъде отвеян към институциите.

„ Това е въпрос към министерството на културата и хората в националния кино център. Има доста административни компликации, които някой ден се надявам да не съществуват и българското кино да има опцията да покаже капацитета си. Губим доста сила с компликации, свързани с финансиране, по какъв начин да се оправим с администрацията и така нататък Надявам се, че ще бъде позволено скоро “, приключи сполучливият режисьор.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР