Ще се направи пълен одит на всички първокласни пътища и

...
Ще се направи пълен одит на всички първокласни пътища и
Коментари Харесай

Започва одит на всички главни пътища и магистралите

Ще се направи цялостен одит на всички първокласни пътища и автомагистралите, това е един от целите на Министерството на районното развиване и благоустройството, заяви през днешния ден министър Гроздан Караджов. Той повтори към този момент обявеното желание да се създаде четиригодишна стратегия, в границите на която да се създадат съществени и превантивни поправки на пътища първи, втори и трети клас, които се нуждаят от такива.

Караджов сподели още, че към този момент се работи и по попълване на всички нужни документи, с цел да станат към този момент започнатите градежи на автомагистрали законни. " Всички стартирани обекти страдат от липса на дефинитивни планове, Оценка за влияние на околната среда и направени отчуждавания. Започваме да попълняме тези досиета с Агенция " Пътна инфраструктура ", с цел да ги узаконим ", посочи Караджов.

Вчера министърът разгласи, че с цел да продължи строителството на " Хемус ", е належащо приемането на специфичен закон, с който да се узакони противозаконното строителство на обособени сектори от автомагистралата.

" Ако Народното събрание реши, че би трябвало да разрушим издигнатото, ще го разрушим ", сподели Гроздан Караджов пред депутатите от комисията по районно развиване.Той акцентира че новото ръководство на Министерство на регионалното развитие възнамерява работа по три тунела. Работата по този под прохода Петрохан е в доста начална фаза, като занапред би трябвало да се направи план и отчуждавания. " Това ще отнеме най-малко 1-2 години и чак по-късно, със прецизно съблюдаване на Закона за публичните поръчки, ще се премине към възлагане и ще може да се даде краен период за стартиране ", посочи министърът.

Тунелът под Шипка е различен приоритет, като за него има план и оповестени отчуждителни процедури. " За мен беше изненада, че е планиран като двулентов, т.е. по една в посока. Тази дестинация север - юг би трябвало да е двулентова в едната посока ", добави Караджов.

Третият тунел, за който ще се търси реализация, е под Стара планина, по протежението на автомагистрала " Черно море ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР