Ще се намалят случаите, като този със Семерджиев, който се

...
Ще се намалят случаите, като този със Семерджиев, който се
Коментари Харесай

Бившият шеф на КАТ-София: Ако книжките станат електронни, ще се намалят случаите, като този със Семерджиев

„ Ще се понижат случаите, като този със „ Семерджиев ”, който се оказа, че е с подправено швейцарско удостоверение за правоуправление ", изясни специалистът

Ако в Европейския съюз се вкарат електронни шофьорски книжки, пътните служители на реда ще залавят по-лесно водачите с подправени документи за правоуправление. Това изясни в ефира на „ Събуди се ” някогашният началник на КАТ-София Тенчо Тенев. 

Европейската комисия предложи в Европейски Съюз да бъдат въведени електронни шофьорски книжки. Предложението е обвързвано с задачите да се реализира по-добър продан на данните, свързани с сигурността на пътя и осъществените в чужбина нарушавания да не остават ненаказани.

„ С единната система всеки един пътен служител на реда, сега, в който вкара персоналните ви данни, ще излиза къде сте си изкарали книжката и дали на територия на Европейски Съюз сте направили нарушаване. Такъв е случая със Семерджиев, който се оказа с подправено швейцарско удостоверение за правоуправление ”, изясни Тенев.

Според статистиката на Европейска комисия през 2009 година жертвите на пътя са  37 000, а предходната година са малко над 20 000.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР