Ще се либерализира ли автобусният транспорт Български компании ще фалират,

...
Ще се либерализира ли автобусният транспорт Български компании ще фалират,
Коментари Харесай

Ще се либерализира ли автобусният транспорт?

Ще се либерализира ли автобусният превоз Български компании ще банкрутират, в случай че предлагането на Европейската комисия за либерализация на автобусните транспорти бъдат признати, съобщи за Дарик евродепутатът от Групата на социалистите и демократите Петър Курумбашев .
 
Това ще даде опция на огромни интернационалните компании да навлязат у нас и да обслужват печелившите линии, до момента в който за българските превозвачи останат нерентабилните, за които имат контракти с общините, изясни той. Затова евродепутатът е внесъл предложение всяка страна членка да взема решение сама за себе си за достъпа на непознати компании до вътрешни автобусни линии.
 
Предложенията на Комисията по пакет „ Мобилност 2 “ са напълно разнообразни от тези по „ Мобилност 1 “, който се отнася до тежкотоварните транспорти. Прави усещане другият метод - протекционизъм там, където транспортният бранш е доминиран от компании от Източна Европа , и цялостна либерализация там, където преобладаващи са компании от Западна Европа , посочи Курумбашев.
 
Няма никаква логичност да вкарваме спорни практики с двата пакета за подвижност. В първата част на „ Пакет за подвижност " Комисията не разрешава либерализацията за камионния превоз , а във втората част - продължава с л иберализацията в региона на рейсовете , сподели Курумбашев.
 
Евродепутатът е внесъл предложение всяка страна членка да взема решение сама за достъпа на непознати компании до вътрешни автобусни линии .-->
 
Курумбашев предлага и унищожаване на задължението на страните членки да основават нов регулаторен орган. По думите му в множеството страни членки действието на пазара на автобусния превоз към този момент се реализира от способени органи, като Министерство на превоза, да вземем за пример, заради което основаването на нов, което би довело до високи спомагателни разноски и още администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР