Ще работя за отстраняване на проблемите, спъващи развитието на земеделието

...
Ще работя за отстраняване на проблемите, спъващи развитието на земеделието
Коментари Харесай

Янко Янков: Ще работя за стимулиране на българското земеделие

Ще работя за премахване на проблемите, спъващи развиването на земеделието и земеделските производители. Това сподели претендентът за депутат на „ Българска социалистическа партия за България “ от 24 МИР Янко Янков, представен от пресцентъра на столичната организация на левицата.

„ На територията на 24 МИР, по-специално в регион „ Кремиковци “, има аграрни земи, които съставляват пасища, мери и ливади или са засети със зърнени култури. Те са обработвани от регистрирани аграрни производители. Проблемите, които срещат земеделските стопани, както в цялата страна, по този начин и тук, са свързани с големи бюрократични компликации при приемане на дотациите по Програма за развиване на селските региони (ПРСР) и при реализацията на тяхната продукция “, изясни той.

По думите му аргументите са доста, само че се откроява неналичието на предпочитание за отстраняването им. „ Един от методите за решаването на проблемите, свързани с дублажи и несъответствия, е незабавната нужда от годишното актуализиране на системата „ ИСАК “ и обвързването ѝ с кадастралната карта “, съобщи социалистът.

Според него е значимо да се планува засичането на информацията от сключваните съглашения за образуване на масиви за прилагане с фактически засятото, да се прави автоматизирано с настоящи ортофотокарти.

„ За да се завърши с разминаването в номерата на парцелите сред данните в КВС и информацията в кадастъра е належащо бързо и качествено обезпечаване осъвременяването на информацията в КАДИС и „ ИСАК “ на национално равнище. И потреблението на Географската осведомителна система на локално равнище, което ще докара до качествена смяна по администрирането на процеса “, съобщи Янков.

„ За стимулиране на българското произвеждане, на активността на междинните и дребните производители е необходимо преразпределянето на дотациите към произвеждане на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. Необходимо е и създаването на идея и реализирането ѝ за създаване на мрежа от борси, на които дребните производители непосредствено да оферират своята продукция “, добави още Янко Янков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР