Ще продължим да работим по казуса със спортните съоръженията на

...
Ще продължим да работим по казуса със спортните съоръженията на
Коментари Харесай

Симеонов заговори за промени в плана за парк Витоша

Ще продължим да работим по проблема със спортните оборудванията на Витоша посредством смяна на Плана за ръководство с решение на Министерски съвет и надлежно смяна в Закона за горите. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов при ревизиране на Драгалевския въжен превоз, заяви „ Фокус”.

Симеонов съобщи, че по този метод оборудванията ще бъдат сменени и софиянци ще могат да се любуват на хубостите на планината. Той съобщи, че лифтът е едно от най-старите настоящи уреди и е измежду реликвите на Балканите и Европа.

„ За следващ път се убедихме, че тези уреди плачат за промяна и модерно „ зелено “ иго България не би трябвало да се позволява, имам поради непрекъснатите спънки, които се основават за най-елементарни дейности за обслужване на обществото “, уточни той.

Коалицията от неправителствени организации и цивилен групи „ За да остане природа в България “ уточни в отговор, че лифтовете в Природен парк „ Витоша “ умерено могат да бъдат осъвременени и сменени, без да има потребност да се трансформират закони.

„ Действащият проект за ръководство на Природен парк „ Витоша “ не разрешава изключване на горски територии за ново строителство, само че Законът за горите, с корекция отпреди 6 години, след митингите от Орлов мост, разрешава модернизиране или замяна на лифтовете без изключване от горските територии”, означават от неправителствената организация.

„ Витоша ски” предложения Валери Симеонов, Нено Димов, Елен Герджиков и представител на спортното министерство да ревизират през днешния ден положението на лифта и оборудванията на Витоша.

„ На Витоша би трябвало да се случи нещо, другояче няма да има никакъв екологичен превоз. В момента в двете елементи – в зоната на хижа „ Алеко “ и към Златни мостове, през събота и неделя излизат към 5000 автомобила. Може да си визиите какъв естествен парк е това, когато 5000 автомобила бълват газове. Зимата е по същия метод “, сподели Костадин Костадинов – изпълнителен шеф на „ Витоша ски”.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР