Ще продължи ли европейската приказка на Левски през този сезон?

...
Ще продължи ли европейската приказка на Левски през този сезон?
Коментари Харесай

Кой ще замести Коло Муани в състава на Айнтрахт?

Ще продължи ли европейската приказка на Левски през този сезон? Отговор на този въпрос ще получим през днешния ден към среднощ, когато ще завърши реванша сред " сините " и Айнтрахт Франкфурт от плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите. 

Столичният гранд несъмнено прави най-хубавата европейска акция от българските тимове това лято. В лагера на тима на Николай Костов царува оптимизъм и възторг. Не по този начин наподобяват нещата при днешния противник на Левски. В последните няколко дни Айнтрахт се тресе от съществено напрежение сред голмайстора Рандал Коло Муани и управлението на клуба. Французинът желае да премине в ПСЖ, само че " орлите " отхвърлят да го продадат за по-малко от 100 млн. евро. Нападателят стигна до крайни дейности, като обществени разгласи, че желае да премине в редиците на " принцовете " и бойкотира вчерашната подготовка на тима си. Това принуди шефовете на Айнтрахт да го извадят от групата за мача с Левски, а футболистът от своя страна отпътува за Париж, с цел да чака трансфер в ПСЖ в последния миг. 

При по този начин стеклите се условия на пръв взор наподобява, че за " сините " би било добре на терена да бъде състезател, който няма нужната мотивация да играе в този значим и за двата клуба мач. Коло Муани обаче ще липсва от състава на Айнтрахт. Кой обаче би го заменил? Медиите в Германия са единомислещи, че това ще бъде Джесик Нганкам. На процедура някогашният младежкият национал на Германия и Омар Мармуш са единствените двама централни нападатели в състава на Дино Топмьолер. Останалите - Лукас Аларио и Рафаел Сантос Боре, не бяха картотекирани. Първият лекува травма, а другият не попада в проектите на треньора и е пред трансфер в Русия. 

Очакванията са през днешния ден Нганкам да заеме мястото на Коло Муани на върха на офанзивата, а Мармуш да му оказва помощ от втора позиция. 23-годишният Джесик беше притеглен през това лято от изпадналия във Втора Бундеслига Херта Берлин против 4 млн. евро. Нганкам може да работи като характерен централен нападател, а също по този начин и по двете крила. Той е от камерунски генезис, а мощният му крайник е десният. Отличава се със сериозна скорост, заради което постоянно в предходните си клубове е употребен и на фланга. 

Той е младеж на Херта Берлин. За първия тим на " остарялата дама " има 37 мача, в които е вкарал 6 гола и е направил 3 асистенции. Представянето му за дубъла на берлинчани в районните лиги на Германия е надалеч по-добро. В 26 срещи има 12 гола и 12 асистенции. Има интервал като преотстъпен в Гройтер Фюрт, където обаче разочарова с два гола в шест мача. 

Джесик Нганкам е някогашен юношески национал на Германия. За Бундетима той вкарва едно попадение в пет мача. 

От началото на сезона германецът изигра 4 мача за Айнтрахт. В тях вкара две попадения. Те паднаха в мача за Купата на Германия против Локомотиве Лайпциг. В първия мач против Левски влезе в игра като запаса и беше на терена 22 минути. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР