Ще предложа търговците в София да не плащат тротоарно право

...
Ще предложа търговците в София да не плащат тротоарно право
Коментари Харесай

Фандъкова предлага търговците временно да не плащат тротоарно право и наеми в София

Ще предложа търговците в София да не заплащат тротоарно право и общински наем, до момента в който не работят поради ограниченията против разпространяването на ковид. Решение за това облекчение би трябвало да вземе Столичният общински съвет. Това разгласи в ефира на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя разяснява и напрежението във Втора градска болница в София, която беше преструктурирана в инфекциозно лечебно заведение за банкет на заболели от ковид. Стигна се до всеобщи оставки на медици от болничното заведение, които се оплакват от липса на информация, на защитни дрехи и на инсталация за лекуване на заболели от COVID-19.

„ Отделението, което се открива във Втора градска болница, е аварийно поделение. Засега няма да бъдат одобрявани заболели. Планът е болните да бъдат лекувани в „ Пирогов “ и ВМА. Надявам се през днешния ден да обяснят на хората обстановката и който има предпочитание да остане да работи “, сподели още столичният кмет.

По думите й, Столичната община посредством бюджета си ще покрие всички разноски на болничното заведение във всеки един миг. Всички нужни защитни средства и нужната инсталация ще бъдат получени в границите на дните, в които тече подготовката на болничното заведение за банкет на заболели от ковид.

„ Разчитам на лекари, сестри и санитари, които биха поискали да работят. Тези, които имат предпочитание, биха могли да се включат в тази най-важна за живота и здравето на хората задача. Всички нещо ще загубим в тази обстановка “, сподели още стобичният кмет.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР