Ще подкрепяме правителството, докато следва евроатлантическия път наБългария и работи

...
Ще подкрепяме правителството, докато следва евроатлантическия път наБългария и работи
Коментари Харесай

Пеевски: Евроатлантическото мнозинство няма алтернатива. От министрите искаме да работят за хората

Ще поддържаме държавното управление, до момента в който следва евроатлантическия път наБългария и работи за хората. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, откакто импортираният от опозицията избор на съмнение против кабинета бе отритнат от болшинството в зала.

Ако се отклонят от евроатлантическия път на България, незабавно ще свалим това държавно управление. Второто е - в случай че не работят за хората. Ако министрите не се заемат доста съществено да вземат решение проблемите на хората и да забележим действително възстановяване на стандарта на живот, ние ще се оттеглим от тази поддръжка, безапелационен бе Пеевски.


Важно е това евроатлантическо болшинство да го има, акцентира той. И разяснява идното приемане на парламентарна декларация за Израел: " Пълна поддръжка на Израел против агресора от " Хамас " ".


По мотив подготвяния от Българска социалистическа партия още един избор на съмнение националният представител от Движение за права и свободи съобщи: " Пореден цирк. Видяхте - загуба на време на всички и на пари на българския поданик. Вместо да си вършим работата, се занимаваме с цирковете на проруската съпротива! ".



В отговор на въпрос за възможна промяна на министри при ротацията на премиера, Делян Пеевски разяснява: " Има задоволително време до тогава. Ние ще кажем кого поддържаме и кого не, дано пристигна времето за това. Март е надалеч. " 


Промените в Конституцията ще бъдат подкрепени, това е ясно на всички, ненужно е да го разясняваме. Това няма да бъде повода държавното управление да си тръгне, съобщи още Пеевски.


Според него мнението на Венецианската комисия е положително. Няма нещо ненадейно за нас. Дори сме удовлетворени от това, което споделят, съобщи Делян Пеевски. Но добави, че е сюрпризиран от смяната в позицията на Комисията.


Досега, толкоз години се говореше, че би трябвало да лишим основния прокурор от права. А това мнение е противоположното - в него се споделя, че се лишава основният прокурор от прекомерно доста права. За мен това мнение е необичайно, ще го дискутираме с сътрудниците. Ние сме за цялостно орязване на пълномощията на основния прокурор, само че ще чуем и сътрудниците с какво желаят да се съобразим от мнението на Венецианската комисия, разяснява Делян Пеевски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР