Ще подкрепим правителството в този момент. Това каза пред журналисти

...
Ще подкрепим правителството в този момент. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще подкрепим правителството при вот на недоверие

Ще подкрепим държавното управление в този миг. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, която разяснява въпроса с възможен избор на съмнение, който се чака да бъде импортиран от „ Възраждане “. Десислава Атанасова напомни, че точно с „ Възраждане “ от ГЕРБ-СДС са осъществили първия сполучлив избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. Атанасова уточни, че към момента не се е срещнала с претекстовете на сътрудниците си.

Не знам какви са им претекстовете, само че в случай че са по тематиката енергетика, смятам, че сега няма потребност от в допълнение нагнетяване на напрежението, има потребност от успокоение българската енергетика, има потребност от втория транш по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и гаранции за това е точно поддръжката на държавното управление. Дали е „ некоалиция “ или „ сглобка “ епитетите нямат значение. Важното е да има постоянно държавно управление и България да извършва уговорките и да бъде задоволително постоянна, добави Атанасова, представена от Българска телеграфна агенция.

Относно плана на решение, гласуван през днешния ден във връзка със съглашението за енергетиката, Атанасова разяснява, че се надява решението на Народното събрание да е най-голямата гаранция за действието на това съглашение. Разбира се, ще бъдем прецизни към неговото осъществяване, тъй като е реалност, че това е трето следващо решение на Народното събрание по тематиката енергетика, добави тя и посочи, че ще бъдат изискващи към изпълнителната власт.

Теменужка Петкова изясни, че текстовете от съглашението могат да бъдат предпазени пред Европейската комисия. Ще се мотивираме пред комисията и се надяваме да бъдем разбрани и това, което е поето като ангажимент от страна на държавното управление, да бъде изпълнено, добави тя.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР