Ще направим всичко да има законни и честни избори. Специални

...
Ще направим всичко да има законни и честни избори. Специални
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР-Пловдив: Ще направим всичко да има законни и честни избори

„ Ще създадем всичко да има законни и почтени избори. Специални акции по отношение на изборите няма да бъдат провеждани “, това заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив ст. комисар Димитър Белев след извършена кръгла маса по отношение на провеждането на почтени и демократични избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година
Прочетете още
На срещата участваха регионалният шеф, началникът на отдел „ Борба с проведената престъпност “ – гр. Пловдив, представители на районната и окръжната прокуратура в Пловдив, ДАНС, РИК 16 и РИК 17 и на политическите сили.

Областната дирекция на полицията към този момент има и организация за работа по отношение на изборнив развой, като ще бъдат образувани по две групи във всяко районно ръководство, които ще бъдат ангажирани с приемане и работа по сигнали за нарушавания.

„ В деня преди изборите постройката на прокуратурата ще е отворена, с цел да се подават сигнали за закононарушения. Може и на 112,в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Ще има дежурни, които ще одобряват сигнали от жители и всички сигнали ще бъдат отработвани в оптимално къс период “, увери и районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Грошев акцентира, че сигнали може да се подават на всички места и когато и да е, само че произова хората да подават сигнали единствено на едно място, защото другояче другите служби би трябвало да сплотяват едни и същи сигнали и това може да докара до закъснение по разглеждане на проблема.

„ Апелирам, когато хората подават сигнали да не ги подават по едно и също време на разнообразни места. Няма да докара до по-бързото култивиране, дори от време на време основава закъснение. Подавайте сигнали, там където ви е най-удобно. Нямам по какъв начин прокуратурата да се произнася по един случай няколко пъти друго “, уточни още районният прокурор. Подаването на анонимни сигнали затруднява работата, уточни още Грошев и добави, че е по-добре да бъдат подадени от лице, което може да бъде открито от органите. Анонимността на подателя обаче е обезпечена.

Областният координатор на ГЕРБ Иван Тотев акцентира, че е задоволен от извършената среща и е получим отговор на всички въпроси, свързани с организацията на изборите. По думите му се чакат почтени и спокойни избори в Пловдив.

Към момента няма сигнали за пазаруване на гласове, само че при съществуване на подобен ще бъдат обработвани незабавно и ще се преценя дали има задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане, увериха както от полицията, по този начин и от прокуратурата.

Най-вероятно изборните бумаги ще се предават още веднъж в Панаира, само че се чака мястото да бъде конкретизирано до края на деня. ще бъдат събирани още веднъж в Панаира, само че има и аварийни разновидности.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР