Ще направим по-лоша конституция от текущата.“Правосъдие за всеки се оттегля

...
Ще направим по-лоша конституция от текущата.“Правосъдие за всеки се оттегля
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки видя опит за подмяна на съдебната реформа


„ Ще създадем по-лоша конституция от настоящата. “

" Правосъдие за всеки " се отдръпва като съавтор на конституционните промени – какъвто бе дружно с Политическа партия и Демократична България.

Готви се замяна на правосъдната промяна.

Това са главните акценти от днешната прсконференция на Гражданска самодейност " Правосъдие за всеки ".

Те обърнаха внимание кои от концепциите им - съгласно тях - са опорочени в последния вид за промени на главния закон, очакващ поддръжката на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Движението сподели, че от 5 техни хрумвания, в първичния вид са влезнали 4, а в този момент са нула. И че даже не знаят кой е редактирал окончателния вид.

Дадоха образец, че вместо да се понижат мандатите на " тримата големи " от 7 на 5 години, се вписва опция за втори мандат. И по този начин действително стават 10. Това са промени интуито личност, правени за опредлен човек - даде образец Петромир Кънчев и ясно загатна, че наближава краят на мандата на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков.

И попита - да вземем за пример в прокуратурата, нали никой не се съмнява, че след един мандат отпред всеки основен прокурор ще може да си " обезпечи " преизбирането за втори мандат.

Отива на кино предлагането - квалифицираното мнозинство за избор на значими органи като Висш съдебен съвет в Народното събрание да може да бъде сваляно при някои обстановки от 160 на 140 души.

От " Правосъдие за всеки "  обърнаха особено внимание, че е неодобрена концепцията министърът на правораздаването да е член по право и да води съвещанията на бъдещия Прокурорски съвет, откакто Висш съдебен съвет се раздели на две.

Появилите се изменния са „ очевидно оттегляне “ от всичко това, което са говорили и писали дружно с ПП-ДБ, окачестви Кънчев.

Дори непосредствено им било казано, че това - министърът да отпадне като управляващ Прокурорския съвет е писано от Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" От този миг нататък ние считаме, че повече нямаме съглашение с ПП-ДБ.

Да го кажа в прав текст – нито едно нещо не е изпълнено.

Ние към този момент не сме сътрудници на нито една политическа партия, която е внесла този законопроект, само че ще играем роля на коректив ", каза Велислав Величков.

Той съобщи, че ще се опълчват на всички, в случай че се опитат да подменят правосъдната промяна и „ не ни интересува дали това са Десислава Атанасова, Пеевски, Христо Иванов или Кирил Петков “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР