Ще направим 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй по технология, която

...
Ще направим 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй по технология, която
Коментари Харесай

Борисов:Ще строим 7 блок на АЕЦ Козлодуй


Ще създадем 7-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " по технология, която е радикално друга от досегашната. Новината пристигна от премиера Бойко Борисов, който през днешния ден бе на ревизия на строителната площадка на 7 блок на централата.

Обичайно Борисов пусна видео от визитата си във Facebook. Вижда се, че го съпровождат финансовият министър Кирил Ананиев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и водачът на „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

" Не би трябвало да мислим единствено за ТЕЦ-овете и миньорите, а и за работещите в АЕЦ " Козлодуй ", от февруари месец, към този момент имаме оценка за влияние на околната среда, ще създадем 7-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " по технология, която е радикално друга от сегашната, 100 % диверсификация по този начин, както направихме с газта ", разви тезата си Борисов.

" Разработваме система за дребни модулни централи, които още не са лицензирани в Европейски Съюз, само че се работи по тях, само че това ще е някъде 2027 година живот и здраве. Към момента стартираме, и на Министерски съвет ще вземем решение, с цел да може хората в Козлодуй, в централата, експертите, всичко, което имаме като построен потенциал, да продължи да работи ", обясни министър председателят на спътниците си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР