Ще компенсирате всичко, което сте сторили против Украйна. Изцяло. А

...
Ще компенсирате всичко, което сте сторили против Украйна. Изцяло. А
Коментари Харесай

Зеленски: След коронавируса Украйна беше атакувана от друга болест

Ще компенсирате всичко, което сте сторили срещу Украйна. Изцяло. А починалите няма да ги забравим, сподели той
„ След ковид Украйна беше атакувана от друга болест – от онази за окупация на непозната земя. Преди седмица Русия влезе в Украйна. От грандомания и великолепие. Тежки психически проблеми  и в допълнение тежки ракетни комплекси. Танкове, ракети - първите дни на войната бяха тежки, само че ние бяхме единни и по този начин ще бъде “, сподели Владимир Зеленски в послание към нацията.

Той съобщи, че Киев е устоял на офанзивите през нощта, както и в останалите градове – Чернобил, Одеса.

„ Русия избра за цел Успенската катедрала в Харков. Една от най-древните православни забележителности на града, монументи на Украйна. По времето на войната катедралата е скривалище за харковчани. Свято място. Сега е унищожено от войната. Те не се опасяват даже от това. Възползват се от това, че Бог не дава отпор мигновено. Но Бог  вижда всичко и дава отговор. Отговаря по този начин, че няма да се скриете. Няма подобен бункер, че да преживееш отговора. А катедралата сигурно ще я възстановим - с цел да не остане там нито диря от войната. И даже да разрушите всичките ни украински катедрали и църкви - няма да разрушите откровената ни религия. Вярата в Украйна и в Бога. Вярата в хората “, сподели президентът.

„ И споделяме на Русия: учете думите „ репарации “ и „ контрибуции “. Ще компенсирате всичко, което сте сторили срещу Украйна. Изцяло. А починалите няма да ги забравим “, сподели той.

„ Вие отрязвате на мирните поданици на Украйна тока, водата, отоплението. Вие оставяте хората без храна и медикаменти. Вие разстрелвате маршрутите за възможна евакуация. Няма оръжие, което да не употребявате против украинците. А в този момент излизате и разказвате на своите пропагандатори, че се каните да пратите в Украйна така наречен филантропични колони. Запомнете, безбожници: когато ви проклинат милиони хора, няма по какъв начин да се спасявате “, акцентира Зеленски.

„ Толкова пъти желаеха да ни унищожат. Те се провалиха. Минахме през толкоз доста! А някой да си мисли, че като преодолее всичко това украинците ще бъдат уплашени, сломени или ще се предадат, той нищо не знае за Украйна И той няма какво да прави в Украйна “, сподели президентът. 

Зеленски прикани Путин да отбрани рускоговорящото население в Русия, което е подлагано на непрекъснати репресии от страна на неговия режим. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР