Ще издам заповед за пълна проверка по всички аспекти на

...
Ще издам заповед за пълна проверка по всички аспекти на
Коментари Харесай

Петков: Започва пълна проверка на „Южен поток“

" Ще издам заповед за цялостна инспекция по всички аспекти на „ Южен поток “. Това сподели министър председателят Кирил Петков на съвещание на Министерски съвет.

" Днес ще обсъдим част от резултатите, които постигнахме по време на нашето посещаване в Съединени американски щати. На него договорихме два кораба да дойдат за юни месец на цени, които са доста по-добри от цените на европейските пазари и по-добри от цените на „ Газпром “ в този миг. Министерството на енергетиката ще продължи с спомагателните договаряния за дълготрайните доставки на газ, само че това за първи път дава опция на България да има същинска диверсификация. За нас това беше една голяма победа ", съобщи Петков. 

По думите му има и значителен прогрес за намиране на заместващи самолети F-16 като опция на забавените самолети, които сме поръчали.

" Днес в Министерски съвет вкарваме и дерогация за понижаване на акциза на електрическата енергия и газа, с цел да може цените им да бъдат понижени ", добави министър председателят.

Той акцентира, че " нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в нашия район и в Европа като цяло ". 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР