Ще имаме удължаване на зимния сезон може би до края

...
Ще имаме удължаване на зимния сезон може би до края
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Зимният сезон се удължава приходите за първите му два месеца са 567 млн. лв.

Ще имаме удължение на зимния сезон може би до края на април и все още той върви извънредно сполучливо. Общо за първите два месеца на зимата – декември и януари, постъпленията от интернационален туризъм са близо 567 млн. лева и нарастват с над 15% по отношение на същия интервал на предишния сезон. За същите месеци туристическите визити на чужденци в България са общо близо 895 хиляди с нарастване от 17 на 100 по отношение на този интервал на 2016-2017 година Това съобщи министърът на труизма Николина Ангелкова в утринния блок на бтв.

На въпрос дали усложнената интернационална конюнктура ще повлияе на туристите от Русия, тя бе безапелационна, че по думите на ръководителя на Федералната организация по туризъм на Русия Олег Сафонов по време на срещата им в Москва този месец България ще бъде желана дестинация за руснаците. По отношение на други пазари министър Ангелкова добави, че страната ни става все по-конкурентна дестинация и да вземем за пример броя сред разменените туристи сред Гърция и България е съвсем равнопоставена.

Правителството поставя доста старания за привлекателността на плажовете и чистотата на морската вода. Изградени са или са осъвременени пречиствателните станции в съвсем всички курорти по Черноморието, увери министърът. Тя заяви, че взаимно с сътрудника й Нено Димов още веднъж ще ревизират по какъв начин работят тези уреди и по какъв начин върви разширението и модернизацията на пречиствателната станция на Златни пясъци.

Министър Ангелкова обърна внимание, че грижата за плажните линии и измежду главните акценти в работата на ведомството. Има ясни правила по какъв начин да се организират процедурите за отдаването им на концесия или чартърен. Това са състезания по всички правила. Законите би трябвало да се съблюдават, всеки може да отиде до всеки плаж, за което би трябвало да е обезпечен пешеходен достъп, съобщи Николина Ангелкова.

Ще продължим с инспекциите за възможни нередности на плажовете по утвърдената скица и за разполагането на преместваемите обекти. Ще продължим да пожелаваме премахване на всички нередности, сподели още тя и напомни, че на Слънчев бряг-север 190 такива обекта към този момент се отстранени. Това лято ще работим също да няма щендери по улиците в курорта, ситуирани пред павилиони в частни парцели на хотелиери. Стоката им би трябвало да не е на улицата, а вътре в павилионите, уточни министърът.

За основаването на системата ЕСТИ тя акцентира още, че е приоритет на ведомството още от втория кабинет Борисов.
Година и половина имаше обжалвания от компании, които даже не са кандидатствали в състезанието за публичната поръчка, и ние сме длъжни да изчакаме съда, с цел да завърши цялата процедура, стана ясно от думите й. В системата попадат всички места за настаняване. В момента комисията по състезанието работи и до месец и половина би трябвало да се произнесе. Ако няма обжалвания, срокът в техническата спецификация е 6 месеца и се надявам до края на годината системата да проработи, предвижда Николина Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР