Ще има силен европейски отговор ако САЩ наложат санкции заради

...
Ще има силен европейски отговор ако САЩ наложат санкции заради
Коментари Харесай

САЩ пак заплашиха Франция с мита - този път за сирена и козметика

Ще има мощен европейски отговор в случай че Съединени американски щати наложат наказания поради цифровия налог, предизвести френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, представен от организация " Франс прес ".

Министърът дефинира като неприемливи заканите с американски наказания против признатия от Франция закон за облагане с налог на огромните компании, предлагащи цифрови услуги.

" Планът за нови наказания против Франция, който би могъл да се приложи до 30 дни, е недопустим ", уточни Льо Мер пред Радио Класик. " Това не е държание, което се чака от Съединените щати по отношение на един от главните им съдружници, Франция, и Европа като цяло ", посочи френският министър.

Вчера службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати излезе с оценка, че данъкът на Франция върху цифровите услуги дискриминира американските компании, и предложи като ответна мярка да бъдат въведени спомагателни мита в размер до 100 % за някои френски артикули, съобщи ДПА.

" Френският налог върху цифровите услуги е голословен, дискриминиращ и обременява американската търговия ", съобщи службата. " Разследването на Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати откри, че френският налог върху цифровите услуги дискриминира американските компании от цифровия бранш като Google, Епъл, Facebook и Амазон ", добавя тя.

В тази връзка обект на мита може да станат десетки френски артикули на стойност към 2.4 милиарда $, съобщи службата. Предложената ответна мярка се слага за публично разискване до началото на януари, когато ще стартират чуванията по нея.

Освен това Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати " изследва " дали да стартира следствия и по отношение на налозите на Австрия, Италия и Турция върху цифровите услуги.

Сред френските артикули, против които може да бъдат наложени мита, са шампанското, дамски чанти, козметични артикули, артикули за бита и сирена, съобщи организация " Ройтерс ".

Повече за проблематичния " цифров налог " на Франция четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР