Ще има ротиращи се правителства, а не ротиращи се министър-председатели

...
Ще има ротиращи се правителства, а не ротиращи се министър-председатели
Коментари Харесай

Конституционалист: Ще има ротиращи се правителства, а не ротиращи се премиери

„ Ще има ротиращи се държавни управления, а не ротиращи се министър-председатели – такова нещо не може да стане. “

Това изясни конституционалистът Пламен Киров в ефира на „ bTV “, добавяйки, че когато се приказва за ротиращи се министър-председатели нещо са се объркали или не са разбрали текстовете в Конституцията. По думите му оставката на премиера влече след себе си оставката и на целия кабинет , което значи, че ще се задвижи процедурата за образуване на нов кабинет и избор на министър председател.

Припомняме, че в понеделник ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ оповестиха проект за ротационно ръководство с втория мандат . Според него след 9 месеца учен Николай Денков ще си подаде оставка като министър председател, с цел да бъда определена Мария Габриел .

„ Ако те си показват, че като единият от деклариралите от обединението през вчерашния ден по време на конференцията, че единият ще бъде министър-председателят, а другият – заместител министър-председателят на Министерски съвет и в един миг просто ще си разменят местата – това няма по какъв начин да стане. (…) Малко по-сложно е в сравнение с си го показват “ , посочи той.

От своя страна пиарът Нидал Алгафари означи: „ Имам мемоари, че някои хора говореха: „ Ние в никакъв случай, под никаква форма, няма да създадем държавно управление с ГЕРБ, подкрепено от ГЕРБ. В един миг това се случи. Някой пък беше задържан – и това би трябвало да се не помни. “

Посоката може да е по-добра, само че е допустимо и да е по-зле, посочи Алгафари.

Социологът Андрей Райчев счита, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е постигнал единствената си цел – да излезе от изолираност .

„ Този, който го арестува, му сподели: „ Ела, в този момент да създадем държавно управление “ , добави той и предвижда избори след 9 месеца.

„ Продължаваме Промяната “ /ПП/ ще бъде подложена на чудовищно вътрешно напрежение , което няма да издържи, ще се получи двигателна сила „ Демократична България “ /ДБ/ да взима от Политическа партия, както и растеж за партията на Костадин Костадинов „ Възраждане “.

Политическата процедура демонстрира какво се случва, когато оставиш правилата си встрани , посочи политологът доцент Петър Чолаков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР