Ще има ли зимен туристически сезон и ще ни трябва

...
Ще има ли зимен туристически сезон и ще ни трябва
Коментари Харесай

Трябва ли ни зелен сертификат за ски? Говори министър Балтова

Ще има ли зимен туристически сезон и ще ни би трябвало ли зелен документ, с цел да караме ски? Отговор на тези въпроси, които вълнуват хиляди българи, даде министърът на туризма доцент Стела Балтова в изявление за Нова тв.

Стартираме зимния сезон без условие за съществуване на зелен документ за ски зоните и ски лифтовете, сподели Балтова.

„ Очаква ни един извънредно забавен туристически сезон. Според изследване на Министерството на туризма 74 % от българите считат, че изискванията за зимен туризъм в страната са отлични. Но предвид на пандемията има редица условия, която са свързани с епидемиологичната конюнктура, които би трябвало да съблюдаваме. Едно от тях е съществуването на зелен документ ”, разяснява в студиото на „ Събуди се ” министърът на туризма.

В хотелите съществуването на този документ не е наложително. „ Но с цел да се употребяват всички услуги в местата за настаняване и заведенията за хранене – би трябвало да се покаже документ за имунизация, за преболедуване или негативен PCR тест ”, акцентира Балтова.

По думите на министъра няма да има и специфични Коронавирус зони и карантинни хотели. " Всеки болен - отива в болница. Има специфични правила, които са създадени взаимно със здравните управляващи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР