Ще има ли български домати и краставици на трапезата ни

...
Ще има ли български домати и краставици на трапезата ни
Коментари Харесай

Търговци на борсите: Зеленчуци който не яде, ще спести пари

Ще има ли български домати и краставици на трапезата ни за Великден? Този въпрос пристигна на дневен ред, откакто доста оранжерийни производители взеха решение да спестят от отопление и засяха продукцията си по-късно от нормално. Така, разумно, и реколтата ще закъснее.

Тази година и българският домат ще се забави да пристигна на трапезата ни, тъй като в оранжериите производителите го сеят по-късно – от спестовност. Освен това той ще бъде и безценен. Цената му на едро ще е минимум 4,50 лева, предвиждат производителите.

Подобно ще бъде ситуацията и при търговията с краставици. Разходите по развъждането ѝ в оранжериите са даже по-високи от тези за домата.

Затова българските зеленчуци и тази година ще се „ прескачат ” на пазара с гръцките и турските. Разбира се, непознатите зеленчуци ще идват на ниски цени, тъй като разноските за развъждането им са доста по-ниски в южните ни съседки.

Ясна е единствено една равносметка, с която търговците на тържищата се майтапят: зеленчуци който не яде, ще спести пари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР