България и Грузия вече ще признават взаимно свидетелствата на морски

...
България и Грузия вече ще признават взаимно свидетелствата на морски
Коментари Харесай

България и Грузия отварят нови възможности за развитие на транспортната свързаност между Азия и Европа

България и Грузия към този момент ще признават взаимно свидетелствата на морски лица за крайбрежно корабоплаване откакто през днешния ден в София беше подписано съглашение сред Изпълнителна организация „ Морска администрация " и Агенцията за морски превоз на Грузия. Това стана в границите на посещаване на грузинска делегация, водена от Гурам Гурамишвили, заместник-министър на стопанската система и устойчивото развиване.

„ Пред двете страни има нови благоприятни условия за развиване на устойчива мултимодална транспортна съгласуваност сред Азия и Европа ". Това съобщи по време на диалозите сред двете делегации заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова. Тя напомни, че фериботни линии свързват българските пристанища Бургас и Варна с грузинските портове Поти и Батуми, само че би трябвало да се търсят нови вероятности за увеличение на товарооборота. Новата геополитическа обстановка в Европа слага и нови провокации пред черноморските страни и по-специално пред развиването на фериботните транспорти, добави тя.

Заместник-министър Натова показа пристанищата Бургас и Варна като съвременни терминали, които имат потенциал за увеличение на контейнерните транспорти сред двете страни.

Заместник-министър Гурамишвили изрази поддръжката на грузинската страна за развиването на фериботните връзки. Той добави, че различен бранш, в който може да се разшири съдействието, е железопътният превоз. Двете делегации бяха единомислещи, че може да стартира подготовка на меморандум за съдействие сред железопътните администрации на двете страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР