Ще има корекции в подготвяните конституционни промени, съобразно препоръките на

...
Ще има корекции в подготвяните конституционни промени, съобразно препоръките на
Коментари Харесай

Николай Денков: Ще има корекции в готвените конституционни промени

Ще има корекции в подготвяните конституционни промени, съгласно рекомендациите на Венецианската комисия. В момента се оформя текст, който да бъде импортиран за второ четене и той да подхожда на тези рекомендации. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков, само че не влезе допълнително елементи кои тъкмо текстове ще бъдат променяни. 

Той разяснява президентското несъгласие върху решението за даване на военна помощ на Украйна: " Институциите би трябвало да се опитаме да работим дружно, тъй като хората чакат резултати от нас. Ясно е, че Народното събрание ще отхвърли това несъгласие. Въпросите за какво президентът постанова несъгласие, би трябвало да бъдат отправяни към самия него ".  

По думите на Денков е бил направен вид за съдружно съглашение, изпратен е към ГЕРБ-СДС, само че оттова не е получен отговор. " Те не реагираха, ние подготвихме вид. В момента те слагат въпроса, че биха желали да има подобен механизъм, тъй че още веднъж – въпросите би трябвало да са към тях ", съобщи министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР