Ще достигнем 2% от БВП за отбрана, убеден е военният

...
Ще достигнем 2% от БВП за отбрана, убеден е военният
Коментари Харесай

Каракачанов е сигурен в увеличения бюджет за отбрана

Ще достигнем 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, уверен е военният министър Красимир Каракачанов. Според него най-важно е да се създадат рационалните планове, с цел да се похарчат парите на българския поданик вярно, тъй че да се усилят качествата на въоръжените ни сили.

Това съобщи министърът на защитата в отговор на журналистически въпрос по време на ВИП-деня на интернационалното обучение " SHABLA 2017 ".

По време на открития ден на учението бяха показани бойни стрелби на българската военна авиация и зенитно-ракетните комплекси. Във военните игри вземат участие България, Съединени американски щати, Република Сърбия и Украйна.

В стрелбите се включиха всички системи за противовъздушна защита, които са на въоръжение в трите типа войски на българските Въоръжени сили. Те демонстрираха бойни качества по поразяване на цели при усложнена метеорологична конюнктура на зенитен полигон " Шабла ".

Имаше пускове в направленията: " земя-земя ", " земя-въздух ", " въздух-въздух " и " въздух-море ". Република Сърбия, Украйна и Съединени американски щати участваха в учението със зенитно-ракетни дивизиони и направиха пускове " земя-въздух " със зенитно-ракетни комплекси С-300, " Нева ", " Куб " и " AVENGER ".

Висока оценка за организацията, провеждането и резултатите от интернационалното обучение " SHABLA 2017 " даде и президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, който следи бойните стрелби на формированията от четирите страни.

На ВИП-деня на " SHABLA 2017 " участваха още заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание Константин Попов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-командирът на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа генерал-майор Тимъти МакГуайър, началникът на Генерален щаб на Украйна армейски военачалник Виктор Муженко, командирът на Военновъздушни сили на Украйна генерал-полковник Сергей Дроздов, посланиците на страните-участници в учението, висши офицери и представители на регионалната и общинската администрация в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР