Ще бъде превърнат в архив на творбите муПревърнат в архив

...
Ще бъде превърнат в архив на творбите муПревърнат в архив
Коментари Харесай

Домът на Стивън Кинг става музей

Ще бъде трансфорат в списък на творбите му

Превърнат в списък за книгите на създателя, както и в леговище за писане ще бъде домът  Стивън Кинг и брачната половинка му Табита в американския град Бангор, щата Мейн

Кметството на Бангор утвърди с болшинство заповед, посредством която сменя предназначението на постройката и към този момент ще е с нестопанска цел. 13 233.22 квадратни метра ще бъдат благосъстоятелност на фондация King Family, която ще се грижи за поддръжката.

Червеното имение с врата от ковано желязо на Уест Бродуей 47, дружно с прилежащата къща, още веднъж благосъстоятелност на семейство Кинг, ще бъдат превърнати в голям списък за ръкописи, публикации и фотоси на Стивън Кинг. Ще бъдат изложени и видео и аудиозаписи, както и други материали от неговата съвсем 50-годишна кариера.

Ще бъде включено и леговище за писатели, на които ще бъде разрешено да останат там до момента в който работят по своите планове. Пространството ще обхване офисите на Фондация Стивън и Табита Кинг. Те се намират понастоящем на улица Outer Hammond в Бангор.

Съветникът Лаура Супика съобщи, че за един актьор да може да се усамоти някъде, с цел да твори, е доста значимо. Тя добави, че в случай че нещо сме научили от Стивън Кинг, то е, че да се затвориш в една стая и да пишеш може да създаде шедьовър.

Дери, измисленият град в Мейн, който се появява в някои от творбите на Стивън Кинг, като " То ", е въодушевена от Бангор, съгласно есе от 1983 година на Историческото общество в Бангор.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР