Ще бъде предимно слънчево, но от северозапад на югоизток облачността

...
Ще бъде предимно слънчево, но от северозапад на югоизток облачността
Коментари Харесай

Топло и предимно слънчево време днес и през уикенда

Ще бъде най-вече слънчево , само че от северозапад на югоизток облачността краткотрайно ще се усили. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред 7° и 11°, в обособени котловини и низини - до 3°- 4°, в София - към 7°, а оптималните – сред 24° и 29°, в София - към 25°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, а след обяд от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 21° и 23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще бъде най-вече слънчево. От северозапад облачността, най-вече висока, краткотрайно ще се усили. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

През почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще се задържат без основна смяна.

В понеделник със мощен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух . Ще бъде най-вече облачно с превалявания , на повече места в северозападната половина от страната. Температурите ще се намалят и оптималните ще са в необятен период от 12°-16° в северозападните до 22°-23° в югоизточните региони.

С превалявания ще бъде и във вторник , а понижението на температурите ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР