Ще бъде назначена повторна проверка на 8 януари за лечението

...
Ще бъде назначена повторна проверка на 8 януари за лечението
Коментари Харесай

"Медицински надзор" назначи повторна проверка за лечението на починалата Даная

Ще бъде назначена повторна инспекция на 8 януари за лекуването на умрялата 15-годишна Даная след подозренията в резултатите от последната инспекция за лекуването на момичето. Това оповестяват от Изпълнителната организация “Медицински контрол ” към Министерството на здравеопазването.

„ Никога не я преживяваш, живееш с нея и с времето се учите да се стиковате с нещастието “, сподели Ани Стоянова

Съставът на екипа ще е друг от чиновниците, направили първата инспекция. " Медицински контрол " ще изпрати цялата документи, констативните протоколи и отчетите от първата инспекция на Главна дирекция “Национална полиция ”, с цел да се откри достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

В случай че се откри, че чиновниците на " Медицински контрол " не са изпълнили качествено и професионално отговорностите си, те ще понесат съответната административна или наказателна отговорност, се показва в известието, предава Българска телеграфна агенция.

„ Надявах се да има някаква правдивост, само че такава няма “, споделя още Ани Стоянова

Одитният отчет на ИА „ Медицински контрол “ за гибелта на Даная  е цялостен с неистини и операции. Това съобщи във Facebook майката на умрялото в болница „ Пирогов “ момиче.

„ Това са 52 страници неистини, операции и несъгласия. Днес лъсна истината за българските институции, които би трябвало да проверяват и  да подсигуряват правдивост “, акцентира Ани Стоянова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР